Σύβοτα Θεσπρωτίας: Απολαύστε την εξωτική ομορφιά τους από ψηλά!

Τα Σύβοτα Θεσπρωτίας (Μούρτος) είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό όπου το καταπράσινο τοπίο αγκαλιάζεται από θάλασσα με μοναδικό μπλε που φτιάχνει μια υπέροχη εικόνα. Το μέρος περιβάλλεται από τα νησάκια Άγιος Νικόλαος και Μαύρο Όρος. Αποτελούν ένα από τα κυριότερα θέρετρα της Ηπείρου και για το λόγο αυτό, κάθε καλοκαίρι συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό Ελλήνων και ξένων τουριστών.

Οι καταπράσινοι λόφοι τριγύρω από τον μαγευτικό όρμο, τα νησάκια που θυμίζουν νορβηγικά φιόρδ, τα κρυστάλλινα νερά και οι πεντακάθαρες παραλίες δικαιολογούν απόλυτα γιατί τα Σύβοτα κάθε χρόνο αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σύβοτα Θεσπρωτίας:

Απολαύστε την εξωτική ομορφιά τους από ψηλά! Η ιστορία συνδέει τα νησάκια στον όρμο των Συβότων με τα αναφερόμενα από το Θουκυδίδη «Σύβοτα νησιά», μεταξύ των οποίων έγινε το 433 π.Χ. ναυμαχία μεταξύ Κερκυραίων και Κορινθίων κατά τον Πελοποννησιακό πόλεμο. Το όνομα του οικισμού κατά τη τουρκοκρατία ήταν Μούρτος το οποίο διατηρήθηκε μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 50.

via dinfo.gr

close