Ελαφόνησος: Το νησί με την πανάρχαια ιστορία που την βλέπεις και στο Λούβρο – Η ροζ άμμος κρύβει ένα μυστικό (Βίντεο)

Έτοιμοι για ένα ακόμα ταξιδάκι; Χρυσοπράσινα νερά και παρθένες παραλίες! Θέλετε μια αίσθηση απομόνωσης και γαλήνης;;; Τότε, η Ελαφόνησος είναι το νησί σας για φέτος το Καλοκαίρι και το παρακάτω βίντεο, όπως θα δείτε, το αποδεικνύει περίτρανα! ΙΣΤΟΡΙΑ Κατά την αρχαιότητα η σημερινή Ελαφόνησος δεν αποτελούσε νησί, το γνωρίζατε; Ήταν η χερσόνησος Όνου Γνάθος, καθώς τότε το σχήμα παρέπεμπε στην όψη γαϊδουρομασέλας, όπως έλεγε ο Παυσανίας.

Το σημερινό της όνομα προέρχεται από το πλούσιο κυνήγι που υπήρχε στην περιοχή από την αρχαιότητα, καθώς, όπως αναφέρεται και από τον Παυσανία, πολλά ήταν τα ιερά της Αρτέμιδας στην περιοχή και πιο συγκεκριμένα από την ύπαρξη πλήθους μικρόσωμων ελαφιών κόκκινου χρώματος.

Για όσους μάλιστα δεν γνωρίζουν, το διάσημο άγαλμα της Θεάς Αρτέμιδας στο Μουσείο του Λούβρου κρατά ένα τέτοιο ελάφι. ΠΑΡΑΛΙΕΣ Σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τον οικισμό της Ελαφονήσου βρίσκονται οι δίδυμες παραλίες του Σίμου (μικρή παραλία) και του Σαρακήνικου (μεγάλη παραλία). Στις παραλίες του Σίμου και του Σαρακήνικου μπορεί κανείς να θαυμάσει τη ροζ άμμο, η οποία «κρύβει» ένα μυστικό: Προέρχεται από κόκκινα κοράλλια που υπάρχουν στο βυθό…

About The Author

Δείτε Επίσης