Πέντε τοποθεσίες απαγορευμένες ακόμα και στο Google Maps (Video)

Στη σύγχρονη, ψηφιακή εποχή, ένα από τα αξιώματα που οι περισσότεροι θεωρούμε ότι ισχύουν είναι ότι «ουδέν κρυπτόν υπό το Google Maps». Βεβαίως, παντού υπάρχουν εξαιρέσεις- και το κανάλι Dark 5 του YouTube παραθέτει 5 μυστηριώδεις τοποθεσίες που είναι «καλυμμένες» ακόμα και στο Google Earth και το Google Maps. -Κανγκτέγκα, στα Ιμαλάια. Θεωρείται ότι η πρώτη φορά που «κατακτήθηκε» η κορυφή αυτή ήταν το 1964, αλλά υπάρχουν θεωρίες συνωμοσίας περί αποστολών των Ναζί (και ειδικότερα της διαβόητης Αhnenerbe, που αποτελεί συνώνυμο των φημών περί μυστικιστικών αναζητήσεων των Ναζί) εκεί κατά την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (ή πριν από αυτόν) και ίδρυσης μυστικής βάσης- ή ακόμα και εύρεσης UFO. Συνωμοσιολογίες; Πιθανότατα. Αλλά η κορυφή του βουνού είναι μαύρη στο Google Maps. Το πιθανότερο είναι ότι είναι τυχαίο, αλλά από την άλλη, από κάτι τέτοιες «συμπτώσεις» (;) γεννιούνται παραδοσιακά θεωρίες συνωμοσίας.

-Ένα σημείο στη Γροιλανδία, κοντά στην αμερικανική αεροπορική βάση Thule: Το 1968, εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου, συνετρίβη βομβαρδιστικό Β-52 που έφερε πυρηνικά όπλα (επιχείρηση Chrome Dome). Η περιοχή της συντριβής (στην αμερικανική στρατιωτική ορολογία όσον αφορά σε πυρηνικά όπλα, η συντριβή αεροσκάφους με πυρηνικές κεφαλές ονομάζεται Broken Arrow) είναι δυσδιάκριτη σε σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο. Τα συμβατικά εκρηκτικά εξερράγησαν και διέρρευσε πυρηνικό υλικό, μολύνοντας την περιοχή. Ένα σημείο στην Τσουκότκα, στις ερημιές της Σιβηρίας, είναι περιέργως «παραλλαγμένο» με copy- δορυφορικής εικόνας από άλλη περιοχή κοντά. Οι θεωρίες συνωμοσίας ποικίλλουν, μιλώντας για εγκαταστάσεις διηπειρωτικών πυραύλων ή πειραματικών όπλων, μέχρι και κάποιου εντελώς άγνωστου μυστικού, που ήρθε στην επιφάνεια από τις δραστηριότητες εξόρυξης χρυσού στην περιοχή.

– Νήσος Σάντι στον Ειρηνικό. Υποτίθεται ότι είχε ανακαλυφθεί από τον Κάπτεν Κουκ, στη Θάλασσα των Κοραλλιών, στα ανοιχτά της Αυστραλίας. Συναντάται σε χάρτες από τα τέλη του 19ου αιώνα, ωστόσο όχι σε όλους- και πολλοί αναρωτιούνται γιατί στο Google Maps είχε καλυφθεί από μαύρη ένδειξη πριν σβηστεί εντελώς. Το 2012 ερευνητικό πλοίο δεν μπόρεσε να βρει κάτι στις συντεταγμένες εκείνες. Ως εκ τούτου είναι άγνωστο αν έγινε κάπου κάποτε κάποιο λάθος, τι βρήκε ο Κουκ ή τι μπορεί να συνέβη στο «νησί- φάντασμα». Junction Ranch, Έρημος Μοχάβε στην Καλιφόρνια. Είναι ορατός ένας μεγάλος διάδρομος απογείωσης/ προσγείωσης αεροσκαφών και ένας χώρος στρατιωτικών δοκιμών, όπου φέρονται να λαμβάνουν χώρα δοκιμές εξελιγμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Ωστόσο, στις εικόνες υπάρχουν κάποια παράξενα χαρακτηριστικά, που ενδεχομένως να υποδεικνύουν παρέμβαση.

About The Author

Δείτε Επίσης