Το Μυστικό κατασκευής του Κάστρου το πήρε στον τάφο! Κατασκευάστηκε με Τεχνολογία Αντι-βαρύτητας;

Το αινιγματικό Κάστρο Coral, αποτελείται από τεράστιες πλάκες πετρωμάτων συνολικού ύψους άνω των 1100 τόνων, στο οποίο κανείς δεν μπορεί να λαξεύσει με τόση ακρίβεια και να τοποθετήσει με αυτό τον τρόπο. Στην αρχαιότητα σε όλες τις δομικές κατασκευές όπως το Stonehenge και αλλού, οι εργαζόμενοι αριθμούσαν σε δεκάδες χιλιάδες, όπως επίσης έπρεπε με κάποιο τρόπο να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις και να μεταφέρουν τεράστιες πέτρες στο εργοτάξιο. Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτές οι αρχαίες δομές δημιουργήθηκαν με πολύ μεγαλύτερη ευκολία από ότι μπορούμε να φανταστούμε, χρησιμοποιώντας ένα οικοδομικό μυστικό που έχει χαθεί χρόνο και είναι σε θέση να θέση να στηρίξει τις τεχνικές αυτές στην πράξη, όπως συμβαίνει στο μυστηριώδες Κάστρο των Κοραλλιών. Ο Edward Leedskalnin, ζούσε στη Λετονία και τα 25 του χρόνια ήταν έτοιμος να παντρευτεί την δεκαεξάχρονη αγαπημένη του Agnes Scuffs. Το βράδυ της παραμονής του γάμου του η νύφη του άλλαξε γνώμη -έφυγε και ποτέ δεν επέστρεψε κοντά του. Πολύ αργότερα ο Leedskalnin κατασκεύασε ένα πραγματικά μαγικό κάστρο στη μνήμη της χαμένης του αγάπης. Μετά από ένα καρδιακό επεισόδιο και τον αγώνα του με την φυματίωση, ο Leedskalnin αναχώρησε από τη χώρα του Λετονία, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εγκαταστάθηκε στη Φλόριντα και εκεί έφτιαξε μία από τις πιο εντυπωσιακές (και αινιγματικές) κατασκευές που θα μπορούσε να δημιουργήσει ένας άνδρας μόνος του: το «Κάστρο των Κοραλλιών» ή όπως το ονόμασε ο Leedskalnin, το Rock Gate Park. Κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα, τις οποίες έκοψε, λάξευσε και τοποθέτησε μόνος του ο Leedskalnin. Το μεγάλο οικοδόμημα κατασκευάστηκε από γιγαντιαίες πλάκες, μερικές από τις οποίες ζυγίζουν μέχρι 30 τόνους. Μέσα σε είκοσι οκτώ χρόνια μοναχικής δουλειάς ολοκλήρωσε το έργο του με μοναδική βοήθεια ένα απλό εργαλείο δικού του σχεδιασμού, που ήταν μια σιδερένια τροχαλία ανύψωσης η οποία κατασκευάστηκε από παλιούς τηλεφωνικούς πυλώνες. Το Coral Castle έγινε πραγματικότητα. Δεν μοιράστηκε ποτέ με κανένα τις μυστηριώδεις μεθόδους οικοδόμησης του κάστρου, αλλά κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να προστατεύσει το μυστικό του. Πολλοί υπέθεσαν πολλά για τη διαδικασία της κατασκευής του, αλλά κανείς δεν κατάφερε να αναδημιουργήσει την φαινομενικά αβίαστη κίνηση αυτών των μεγάλων λίθων. Λέγεται μάλιστα ότι μία νύχτα κάποια παιδιά παρακολουθούσαν τον Leedskalnin την ώρα που εργαζόταν και είδαν τις μεγάλες πέτρινες πλάκες να αιωρούνται σαν «μπαλόνια υδρογόνου».

Τη μόνη φορά που ζήτησε βοήθεια ο Leedskalnin ήταν το 1936, όταν ήθελε να μεταφέρει ολόκληρη τη δομή στο κοντινό Homestead και προσέλαβε ένα φορτηγό για να μεταφέρει τις πέτρες. Για να προστατεύσει το μυστικό του, ο Leedskalnin επέμεινε να εγκαταλείψει ο οδηγός το φορτηγό του εκείνη τη νύχτα, ώστε να μπορέσει να φορτώσει ο ίδιος τις τεράστιες πλάκες. Ο οδηγός αμφέβαλε ότι μπορούσε αλλά του το υποσχέθηκε. Την επόμενη μέρα ο Leedskalnin, είχε στοιβάξει τις πέτρες στο μεγάλο ρυμουλκό φορτηγό και ήταν έτοιμο για τη μεταφορά. Ο μυστηριώδης άνθρωπος Η κατασκευή του Κάστρου των Κοραλλιών είναι γεμάτη μυστήριο. Πώς μπορεί κάποιος να μετακινήσει πάνω από 1100 τόνους πέτρινων πλακών που χρειάζονται για να χτίσουν αυτή τη μαζική δομή; Ο Leedskalnin ποτέ δεν αποκάλυψε προφορικά τα μυστικά του, αλλά άφησε κάποια γραπτά που υποδεικνύουν μια σειρά πειραμάτων με μαγνήτες, υπονοώντας ότι η μέθοδός του ήταν από τη μελέτη των μαγνητικών πεδίων της γης. Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι ανακάλυψε την αντι-βαρύτητα. Ο Leedskalnin απέφευγε να απαντήσει άμεσα για την κατασκευή κάστρου Coral, αλλά ισχυρίστηκε ότι διαθέτει γνωστές τεχνικές από αρχαίους κατασκευαστές , όπως αυτές που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των μεγάλων αιγυπτιακών πυραμίδων.

Μάλιστα έλεγε ότι η μέθοδος ήταν πολύ εύκολη, εάν γνώριζες το μυστικό. Ένα από τα πιο θαυμαστά χαρακτηριστικά του Κάστρου είναι το εννέα τόνων πέτρινο μπλοκ που χρησιμοποιήθηκε σαν πύλη εισόδου στο κάστρο. Ο Leedskalnin έβαλε αυτή τη μεγάλη πέτρα με τέτοια ακρίβεια ώστε να μπορεί να ανοιχτεί εύκολα με την πιο απαλή ώθηση. Τριάντα χρόνια μετά , το 1986, η πύλη έπρεπε να επισκευαστεί και η δουλειά απαιτούσε τουλάχιστο έξι άτομα με ένα γερανό των είκοσι τόνων για να μετακινήσει τη μεγάλη πέτρινη πλάκα. Ωστόσο, παρά την προσπάθεια η ομάδα ανδρών δεν ήταν σε θέση να τοποθετήσει ξανά την πύλη με την ίδια ακρίβεια όπως πριν. Το εσωτερικό του Κάστρου των Κοραλλιών φιλοξενεί γλυπτά εξαιρετικής τέχνης και θαυμάσιας μηχανικής. Θεωρείται επίσημα ιστορικό μνημείο και έχει μετατραπεί σε ανοιχτό μουσείο για όλους όσους είναι περίεργοι και θέλουν να αποκαλύψουν το μυστήριο της δουλειά και ζωής του εκκεντρικού Λετονού. Τον κήπο διακοσμούν τραπέζια και καρέκλες, ενώ οι σκάλες και τα ηλιακά ρολόγια λειτουργούν με ακρίβεια -ακόμη μια απόδειξη για τις μυστηριώδεις ικανότητες του Leedskalnin. Λέγεται ότι ποτέ δεν είδαν τον Leedskalnin να εργάζεται στο Κάστρο του Coral, αν και οι γείτονες είχαν αναφέρει ότι κατά καιρούς αργά τη νύχτα έβλεπαν ένα φως στον πύργο του εργαστηρίου του, που συνοδευόταν με ένα περίεργο τραγούδι. Τι είδους αρχαία τεχνολογία χρησιμοποίησε ο Leedskalnin και γιατί θέλησε να κρατήσει μυστική την ανακάλυψη του; Ο Leedskalnin πρόσφερε ενδείξεις αρχαίας τεχνολογίας, αλλά τη μέθοδο της κατασκευής του κοραλλένιου πύργου την πήρε στον τάφο μαζί του.

 

About The Author

Δείτε Επίσης