Το κορίτσι που δεν θα μεγάλωνε ποτέ… (Βίντεο)

Η Μπρουκ Γκρίνμπεργκ έμοιαζε με μωρό, αλλά στην πραγματικότητα είχε φτάσει στην ηλικία στην ηλικία των 20 χρόνων και παρότι μεγάλωνε ηλιακά, παρέμενε σωματικά και νοητικά εγκλωβισμένη σε σώμα και μυαλού βρέφους, αφού η εκτιμώμενη νοητική κατάστασή της ήταν ανάλογη ενός παιδιού 9 – 12 μηνών. Η Μπρουκ και η οικογένειά της εμφανίστηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή, με αντικείμενο ανεξήγητες ιατρικές περιπτώσεις. Μία από αυτές είναι και η περίπτωση της Μπρουκ, για την οποία οι γιατροί δεν έχουν καταλήξει σε συμπέρασμα πέραν πάσης αμφιβολίας, ονομάζοντας την “Σύνδρομο Χ”.

Αυτό που μπορούν να πουν με βεβαιότητα, είναι ότι η Μπρουκ, που γεννήθηκε το 1993, πάσχει από μία σπάνια μετάλλαξη γονιδίου, που “κατέβασε τον διακόπτη” της ανάπτυξής της. Όπως είπε ο πατέρας της, μέχρι την ηλικία των 4 ετών, αναπτυσσόταν κανονικά, όμως μεταξύ 4 και 5 σταμάτησε να μεγαλώνει. Τα τελευταία 16 χρόνια, η Μπρουκ χρειαζόταν 24ωρη φροντίδα από τους γονείς της, που την τάιζαν μέσω ειδικού σωλήνα, αφού ο οισοφάγος της ήταν πολύ μικρός για να καταπιεί το φαγητό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να πάθει παλινδρόμηση. Σε ηλικία 4 ετών, είχε πέσει σε κώμα για 14 ημέρες. Τότε, οι γιατροί είχαν διαγνώσει καρκίνο στον εγκέφαλο, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της.

Ωστόσο, αναγνώριζε τους συγγενείς της και χαμογελούσε σε γνωστούς.
Η Μπρουκ ήταν ένα από 10 παιδιά παγκοσμίως που έχουν διαγνωσθεί με αυτή τη σπάνια ασθένεια. Η Μπρουκ Γκρίνμπεργκ πέθανε στις 24 Οκτωβρίου 2013 στο Νοσοκομείο Παίδων Herman and Walter Samuelson στο Ιατρικό Κέντρο Sinai στη Βαλτιμόρη, το ίδιο νοσοκομείο όπου γεννήθηκε. Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2013 και το ίδιο πρωί, κηδεύτηκε στο Εβραϊκό Νεκροταφείο της Βαλτιμόρης . Η αιτία του θανάτου της ήταν βρογχομαλακία, μια ιατρική πάθηση που εμφανίζεται συνήθως σε παιδιά, η οποία οδηγεί σε δυσκολία στην αναπνοή λόγω αδύναμου χόνδρου στα τοιχώματα των βρογχικών σωλήνων .

close