Σταματήστε να αγοράσετε σκόρδο! Δείτε πως να καλλιεργήσετε μόνοι!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σκόρδο είναι ένα κοινό συστατικό που χρησιμοποιείται από τις εθνικές κουζίνες σε όλο τον κόσμο, λόγω του γεγονότος ότι είναι εξαιρετικά εύγευστο αλλά και υγιεινό. Παρά τα αμέτρητα οφέλη του για την υγεία ,η μοναδική γεύση και το άρωμά του εμπλουτίζουν όλα τα είδη των πιάτων. Το σκόρδο έχει ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες, καθώς είναι πλούσιο σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και έχει ελάχιστες  θερμίδες, καθώς περιέχει μόνο 42 θερμίδες ανά μερίδα. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, βιταμίνη Β6, μαγγάνιο, σελήνιο, κάλιο, και ασβέστιο. Ωστόσο, μπορείτε να λάβετε όλα τα οφέλη του μόνο αν το σκόρδο είναι οργανικό, και το καλλιεργείτε σπίτι σας αντί να το αγοράσετε απ΄ έξω, καθώς μπορεί να έχει καλλιεργηθεί με διάφορες επικίνδυνες χημικές ουσίες.

Το σκόρδο έχει ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες, καθώς είναι πλούσιο σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και έχει ελάχιστες θερμίδες, καθώς περιέχει μόνο 42 θερμίδες ανά μερίδα. Πρώτα απ ‘όλα, ας επαναλάβουμε τα σημαντικότερα της οφέλη του για την υγεία μας: 1.) Προάγει την υγεία της καρδιάς Η κατανάλωση σκόρδου μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών νόσων και βοηθά το σώμα να επεξεργάζεται τη χοληστερόλη πιο εύκολα. Επιπλέον, μειώνει επίσης την υψηλή πίεση του αίματος . 2.) Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το σκόρδο ενισχύει αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμά τις ασθένειςς, όπως το κοινό κρυολόγημα. Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, η τακτική κατανάλωση του μειώνει τον κίνδυνο των ασθενειών κατά 63%. 3.) Προλαμβάνει τον καρκίνο.

Εδώ είναι η διαδικασία για το πως να καλλιεργήσετε σκόρδο στο σπίτι: Σπάστε το βολβό σκόρδου σε σκελίδες και τοποθετήστε τα σε υγρό, μαλακό χώμα, να είναι μερικά εκατοστά βαθιά, με τη μυτερ’η πλευρά στραμμένη προς τα έξω. Στη συνέχεια, μόλις ξεφυτρώσει, ποτίστε τα τακτικά, αλλά όχι υπερβολικά, δεδομένου ότι δεν χρειάζεται πολύ νερό. Για να διατηρήσει τη γεύση του, κόψτε τα λουλούδια που ανθίζουν. Όταν φθάνει  στα 5-6 φύλλα, μπορείτε να βγάλετε! Απολαύστε τα εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία από το δικό σας, ντόπιο, οργανικό σκόρδο!

Πηγή 

close