ΠΩΣ να διώξετε τα Κουνούπια φυσικά χρησιμοποιώντας ΜΟΝΟ 3 Συστατικά!

Το καλοκαίρι φέρνει μαζί του πολλά έντομα και τα πιο ενοχλητικά είναι τα κουνούπια. Σε τσιμπάνε και σε γεμίζουν σπυράκια που σε φαγουρίζουν και καμιά φορά πονάνε κιόλας. Επιπλέον, τα κουνούπια πολλές φορές συνδέονται με απειλητικές ασθένειες. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να τα κρατάμε μακριά μας. Υπάρχουν πολλές ιδέες στο διαδίκτυο για το πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό, αλλά δεν λειτουργούν όλες. Η παρακάτω συνταγή για χειροποίητο απωθητικό κουνουπιών από τους Household Hackers είναι απλή και αποδεδειγμένα αποτελεσματική!

Δείτε το βίντεο και διαβάστε παρακάτω τις οδηγίες για να το φτιάξετε κι εσείς:

Θα χρειαστείτε μόλις λίγα λεπτά για να το φτιάξετε. Αυτό το απωθητικό προσφέρει μέχρι και 6 ώρες προστασία από τα κουνούπια! Επίσης, όλα τα υλικά του είναι φυσικά. Η βάση του είναι το έλαιο ευκάλυπτου με άρωμα λεμόνι – το οποίο μπορεί να αρέσει σε εμάς, αλλά τα κουνούπια το μισούν.

Θα χρειαστείτε:

– 30 σταγόνες έλαιο ευκάλυπτου με λεμόνι
– 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
– 115 γρ. αμαμελίδα

Ο λόγος που ο ευκάλυπτος είναι τόσο αποτελεσματικός είναι χάρη σε ένα συστατικό που περιέχει (menthoglycol). Αυτό το συστατικό υπάρχει και στα περισσότερα απωθητικά, χωρίς όμως τις βλαβερές παρενέργειες που έχουν εκείνα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έλαιο κιτρονέλλας ή λεμονόχορτου, αλλά θα πρέπει να ανανεώνετε το σπρέι κάθε 30 λεπτά. Το εκχύλισμα βανίλιας είναι προαιρετικό, ωστόσο βοηθά στην αποτελεσματικότητα του σπρέι και το κάνει να μυρίζει πολύ όμορφα.

Τέλος, αντί για αμαμελίδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οινόπνευμα, βότκα ή λάδι.

1. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα δοχείο.
2. Ανακατέψτε καλά.
3. Βάλτε το μίγμα σε ένα μπουκαλάκι για σπρέι.
Ψεκαστείτε παντού πριν βγείτε έξω για να έχετε 6 ώρες προστασίας από τα κουνούπια.

Πηγή

About The Author

Δείτε Επίσης