Μια ομάδα σκυλιών είναι έτοιμα να επιτεθούν σε μια αλεπού. Μια γυναίκα προτίμησε να ρισκάρει την ζωή της παρά να αφήσει ένα αβοήθητο ζώο να πεθάνει από σπορ

Άνδρες με φανταχτερά κόκκινα πανωφόρια και όμορφο εξοπλισμό, πάνω στα περήφανα άλογά τους με την εντυπωσιακή χαίτη, ήταν έτοιμοι να πάνε για κυνήγι. Η σκηνή θα μπορούσε να είναι από κινηματογραφική ταινία του 1700. Στην πραγματικότητα, εδώ πρόκειται για ένα κυνήγι αλεπούς που ξεκινά στην Βρετανία. Το κυνήγι της αλεπούς έχει απαγορευτεί στην Μεγάλη Βρετανία αλλά μερικοί αριστοκρατικοί κύκλοι δεν υπακούουν (όπως θα δείτε στο βίντεο).

Στο κυνήγι παίρνουν μέρος σκυλιά. Σκυλιά που είναι εκπαιδευμένα να εντοπίζουν την αλεπού και να της επιτίθενται. Είναι ένα πολύ αποκρουστικό θέαμα. Καθώς το σκυλί ξετρυπώνει μια αλεπού και ετοιμάζεται να επιτεθεί για να την σκοτώσει, μια γυναίκα ακτιβίστρια,, εμφανίζεται φωνάζοντας ‘Σταματήστε’. Με κίνδυνο της ζωής της ρίχνεται μπροστά στην ομάδα των επικίνδυνων σκύλων φωνάζοντας απελπισμένα, καθώς προσπαθεί να σώσει την αλεπού από σίγουρο θάνατο.

Αυτή η γυναίκα θα μπορούσε να σκοτωθεί από τα σκυλιά ή και από την ίδια την αλεπού η οποία ήταν τρομοκρατημένη με τόση φασαρία να γίνεται γύρω της. Τα σκυλιά θα την σκότωναν την αλεπού, αρχίζοντας από την κοιλιά της που φαινόταν ήδη. Η αλεπού δάγκωσε την γυναίκα καθώς αυτή την άρπαξε για να την σώσει. Αδιάφορη για την ζωή της, αυτή άρπαξε την αλεπού και έτρεξε προς το αυτοκίνητό όπου την περίμενε ένας άλλος ακτιβιστής.

Αργότερα αναφέρθηκε πως η αλεπού ήταν υγιής και είχε μόνο μικρές δαγκωνιές από τα σκυλιά. Όταν θα την άφηναν ελεύθερη ξανά, αυτή θα ζούσε σε περιοχή ασφαλή από κυνηγούς.

Βλέποντας την σκηνή να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας, είναι κάτι το εξωπραγματικό. Οι ‘κομψοί’ κυνηγοί έτοιμοι να σκοτώσουν για σπορ και η αντίθεση με την ξαφνική εμφάνιση της θαρραλέας γυναίκας πρόθυμης να σκοτωθεί για να σώσει την αλεπού, είναι κάτι δύσκολο να χωρέσει ο νους μας.

Συνήθως οι ακτιβιστές ψεκάζουν για να παραπλανήσουν τα σκυλιά αλλά όχι σε αυτήν εδώ την περίπτωση. Αυτή εδώ η απίστευτα γενναία γυναίκα προτίμησε να ρισκάρει την ζωή της παρά να αφήσει ένα αβοήθητο ζώο να πεθάνει από σπορ. Η αφοσίωσή της είναι μια έμπνευση γεμάτη δέος για εμάς. Δείτε το βίντεο και πείτε μας την γνώμη σας!

via

close