Η Ομπρέλα: Μια ταινία μικρού μήκους για την εγκατάλειψη των ζώων.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» που ήταν σε επαφή με το νεαρό φοιτητή καθώς τους είχε ενημερώσει για την ιδέα του να δημιουργήσει μια τέτοια ταινία επισημαίνει ποια ήταν τα κίνητρα που τον οδήγησαν στην δημιουργία «Της Ομπρέλας». Ο κ. Μπλέτας εξηγεί: «Τα τελευταία 3 χρόνια μου είχε κολλήσει στο μυαλό ότι ήθελα να κάνω μια ταινία για τα αδέσποτα. Σπούδασα στην Κρήτη και βλέποντας πόσο άσχημη ήταν η κατάσταση εκεί με τα αδέσποτα, όπως και σε όλη την Ελλάδα αποφάσισα να βοηθήσω με τον τρόπο μου, έστω στο ελάχιστο, τους φορείς που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Μια εικόνα στο διαδίκτυο παρ’ όλα αυτά πρόσφατα μου έδωσε τα ερεθίσματα για την “Ομπρέλα”.

Έτσι γυρίστηκε η ταινία, με πρωταγωνίστρια την Foxie, μια σκυλίτσα που την παράτησαν στην αυλή του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, την οποία και φροντίζω όταν κατεβαίνω στην Κρήτη από το 2013. Η ταινία θίγει ένα πολύ ευαίσθητο θέμα το οποίο έχει πάρει στις μέρες μας τρομακτικές διαστάσεις. Στην ταινία η ομορφιά της Κρήτης και πιο γενικά της Ελλάδας, έρχεται σε αντίθεση με την πολύ άσχημη ανθρώπινη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα. Εύχομαι αυτή η ταινία να αφυπνίσει και να καταλάβουμε πόσο εγκληματική είναι αυτή η ενέργεια. Η εγκατάλειψη είναι ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ. Είναι πραγματικά κρίμα να μεγαλώνουμε ένα ζώο και όταν το βαριόμαστε απλώς να το παρατάμε. Τα ζώα δεν είναι παιχνίδια!».

Η Φόξι, μια αδέσποτη πρωταγωνίστρια. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» επισημαίνει ότι η Φόξι εκτός του ότι είναι πολύ άνετη στα γυρίσματα χρειάζεται το δικό της σπιτικό ώστε να σταματήσει να είναι αδέσποτη και αν θέλετε να την υιοθετήσετε επικοινωνήστε στο email: chaniapets@yahoo.gr. Ο Γιάννης Μπλέτας μεγάλωσε στην Κοζάνη, σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης στο Ρέθυμνο και φέτος ολοκληρώνει τις σπουδές του στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Πηγή: zoosos.gr

close