Ο Μικρός έλεγε στους Γονείς του, ότι ΚΑΠΟΙΟΣ του Μιλάει τα Βράδια. ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ…

Τι συμβαίνει όταν το παιδί σας λέει ότι ακούει φωνές το βράδυ; Φυσικά, το βεβαιώνεις ότι όλα είναι καλά, και ο μπαμπούλας δεν κρύβεται πουθενά και δεν του μιλάει. Συνήθως αυτό θα κάνει το παιδί να νιώσει καλύτερα και να βεβαιωθεί ότι όλα είναι καλά. Εκτός κι αν όντως κάνεις λάθος. Κάπως έτσι ήταν τα πράγματα σε μια οικογένεια στην Ουάσινγκτον. Δεν πίστεψαν, όπως συνήθως, το αγοράκι τους όταν τους είπε ότι φοβόταν το βράδυ επειδή κάποιος του μιλούσε στο τηλέφωνο. Ούτε στο χειρότερο τους εφιάλτη δε θα φαντάζονταν ο Jay και η Sarah ότι στην πραγματικότητα έκαναν λάθος και ότι το παιδί τους είχε δίκιο.

Και το πώς έγινε όλο αυτό είναι απίστευτο, αλλά και τρομακτικό για οποιοδήποτε γονιό.Τελικά, ένας ξένος είχε χακάρει την συσκευή ελέγχου του μωρού και το παρακολουθούσε ενώ έλεγε πολύ τρομακτικά πράγματα στη μονάδα! «Ξύπνα αγοράκι, ο μπαμπάς σε ψάχνει.» Αυτό ήταν ένα από τα συνεχή, ενοχλητικά μηνύματα. Ο Jay, ο πατέρας, έτυχε να το ακούσει ένα βράδυ, συνειδητοποιώντας ότι ερχόταν από την συσκευή ελέγχου. Ψάχνοντας το περισσότερο και φέρνοντας τη γυναίκα του Sarah στο δωμάτιο, άκουσε «Κοίτα, κάποιος έρχεται στο δωμάτιο».

Είδαν και οι δύο το φακό νυχτερινής λήψης να ακολουθεί τις κινήσεις τους, υπό τον έλεγχο κάποιου τρίτου. Το ζευγάρι φρίκαρε τελείως και αμέσως κάλεσε τον κατασκευαστή, Foscam. Πληροφόρησαν το ζευγάρι ότι υπήρχε πιθανότητα χακαρίσματος. Οι χάκερ μπορεί να χρησιμοποιούσαν μια εφαρμογή σε smartphone ή λάπτοπ για να ελέγξουν τη συσκευή. Οι γονείς θέλουν να κάνουν γνωστή αυτή την τρομακτική εμπειρία και το γεγονός ότι αυτό το πράγμα συνεχίζεται, και ότι οι συσκευές ελέγχου μωρών μπορούν να χακαριστούν.

Αν και οι κατασκευαστές επικεντρώνονται στην πρακτικότητα της συσκευής αφού μπορούν να συνδέονται με WIFI και εφαρμογές smartphone, ανοίγουν στην πραγματικότητα την πόρτα σε χάκερ και φαίνεται ότι γίνεται όλο και πιο γνωστό. Ποια είναι η λύση; Πέρα από το να μην χρησιμοποιείτε συσκευές ελέγχου με πρόσβαση στο ίντερνετ, καλό θα ήταν επίσης να αλλάζετε τον κωδικό της κάμερας έτσι ώστε να μην είναι ίδιος με τον κωδικό του Wi-Fi, και να κάνετε ενημερώσεις στη συσκευή σας αμέσως ώστε να είστε σίγουροι για την προστασία σας.

About The Author

Δείτε Επίσης