Μετέτρεψε το αυτοκίνητό του σε ηλεκτρικό μόνο με 3.000€ και μας εξηγεί ο μηχανικός τον τρόπο που το έκανε

Ήθελε να το κάνει με οικονομικό τρόπο σε ένα Mini. Το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Απέφυγε το υψηλό κόστος για ένα εργοστασιακό ηλεκτρικό Mini Cooper SE. Η λύση στην οποία κατέληξε, ήταν εξαιρετική και παρουσιάζεται παρακάτω. Αναλυτικότερα: Μετατροπή Mini σε ηλεκτρικό: Λύση η ανακατασκευή Είναι μάλλον η πιο ενδιαφέρουσα επέμβαση που έχει κάνει ο συγκεκριμένος youtuber. Έφτιαξε το ηλεκτρικό Mini με πολύ λίγα χρήματα. Το έκανε πάνω σε μια καρότσα από μοντέλο R53. Ο Rich Benoit με το κανάλι του στο Youtube έχει κερδίσει δημοτικότητα. Το κάνει, εστιάζοντας στις ανακατασκευές διαφόρων αυτοκινήτων (κυρίως Tesla).

Πρόσφατα ασχολήθηκε με κάτι διαφορετικό. Όπως φαίνεται στην πιο πρόσφατη σειρά των video, αγόρασε ένα Mini Cooper R53. Αυτό είχε πρόβλημα στον κινητήρα και το μετέτρεψε σε ηλεκτρικό. Με ένα συνολικό κόστος που δεν ξεπέρασε τα 3.000 δολάρια (2.457 ευρώ), αγοράζοντας ορισμένα χρήσιμα ανταλλακτικά και πουλώντας κάποια που έβγαζε από το Mini καθότι δεν τα χρειαζόταν, ο Benoit έφτασε σε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Μετατροπή Mini σε ηλεκτρικό: Περισσότερες λεπτομέρειες για την ανακατασκευή Το σύστημα μετάδοσης κίνησης ήταν μέσα στα ανταλλακτικά που είχε από παλιότερη κατασκευή στο γκαράζ του.

Ο ηλεκτροκινητήρας αποκτήθηκε από ένα σχολείο που τον είχε στο εργαστήριο για εκπαιδευτικούς λόγους και οι μπαταρίες αποκτήθηκαν από ένα παλιατζίδικο, όπου βρέθηκε ένα αποσυρμένο Chevrolet. Οι μπαταρίες τοποθετήθηκαν εκεί που ήταν κανονικά το πίσω κάθισμα του Mini και υπάρχει όπως φαίνεται χώρος και για αρκετές ακόμα αν ο Benoit αποφασίσει πως θέλει να πολλαπλασιάσει την αυτονομία του ηλεκτρικού του Mini. Η τελική του ταχύτητα ξεπερνάει τα 160 χιλιόμετρα και για τα 100 χλμ./ώρα από στάση χρειάζεται κάτω από 6,0 δευτερόλεπτα (5,9”). Η αυτονομία που έχει πετύχει με τα ανταλλακτικά που έχει συνδυάσει στη συγκεκριμένη κατασκευή, είναι μόλις 66 χιλιόμετρα αλλά μιλάμε για μια πρωτόλεια φάση ολιστικής μετατροπής, που μόνο θαυμασμό μπορεί να προκαλέσει.

enimerotiko

About The Author

Δείτε Επίσης