Κίνα: Φοιτητές στη Σανγκάη μιλούν άπταιστα ελληνικά και γίνονται viral

Η Φανή, ο Οδυσσέας, η Ήβη, ο Ιάσωνας και ο Ζήνωνας αγαπούν τη χώρα μας και σπουδάζουν στο τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών της Σανγκάης. Η απαιτητική γραμματική και οι χιλιάδες λέξεις αποτρέπουν πολλούς να ξεκινήσουν την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Παρόλα αυτά, στην Κίνα υπάρχουν δεκάδες άτομα, νεαρής ηλικίας, που τη μελετούν καθημερινά. Ο λόγος για τους φοιτητές του τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών της Σανγκάης. Διαβάστε επίσης: Καρκινοπαθής γιαγιά χάρισε σε όλους από μια Ouija…. για να κρατήσουν επαφή από τον «άλλο κόσμο» Μία Κινέζα Tik Toker, η Marianna Lee, έκανε ρεπορτάζ και εξέπληξε τους χρήστες της πλατφόρμας με το βίντεό της. Σε αυτό, η Αστερία, η Φανή, ο Οδυσσέας, η Ήβη, η Ανθούλα, ο Ιάσωνας και ο Ζήνωνας, όπως είναι τα ελληνικά τους ονόματα, μιλούν τη γλώσσα μας σαν να είναι η μητρική τους. Έχουν καλή προφορά, χρησιμοποιούν πλούσιο λεξιλόγιο και τονίζουν ότι θαυμάζουν τους Έλληνες φιλοσόφους, λατρεύουν την ελληνική μυθολογία, την κουλτούρα και την αρχιτεκτονική. Το βίντεο έχει ξεπεράσει τις 600 χιλιάδες προβολές στην πλατφόρμα του TikTok, με τους χρήστες να μην κρύβουν την έκπληξή τους.

«Ο Ζήνωνας μιλάει σαν Έλληνας», «Έχω πάθει σοκ με όλους αλλά είμαι σίγουρη ότι ο Ζήνων είναι Έλληνας σε σώμα Ασιάτη», «Πόσο δύσκολο είναι αυτό που κάνουν! Συγχαρητήρια!», «Τι γλυκά παιδιά! Μιλούν καλύτερα και από Έλληνες! Να έχουν πάντα επιτυχίες», είναι μόνο κάποια από τα σχόλια. Στο βίντεο μίλησε και η Σοφία Χου, διευθύντρια του Τμήματος, η οποία ανέφερε ότι το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης ιδρύθηκε το 1972, αριθμώντας πλέον περί τους 20-30 φοιτητές. Ήταν το πρώτο Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών σε όλη την Κίνα και για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα το μοναδικό. Στο Τμήμα διδάσκουν τρεις Κινέζες καθηγήτριες, καθώς και μία Ελληνίδα, η Ράνια Καταβούτα, η οποία ανέφερε ότι εργάζεται εκεί τα τελευταία και 9 χρόνια. Εκτός από νεοελληνική γλώσσα διδάσκει στους φοιτητές και νεοελληνική λογοτεχνία, ενώ παράλληλα βοηθά τα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα τον ελληνικό πολιτισμό.

@mariannalee_ Κινέζοι φοιτητές που μαθαίνουν ελληνικά! #greek #greece🇬🇷 #greece #greeklanguage#languagelearning #polyglot #fy #fyp #china #shanghai #chinese ♬ πρωτότυπος ήχος – mariannalee_

Δείτε Επίσης