Γραφείο τελετών από την Θεσσαλονίκη δημιούργησε την πιο «μακάβρια» διαφήμιση

Μετά το πρόσφατο σποτ των Jumbo με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη σε ρόλο Ζορό, ακόμη μία επική διαφήμιση ήρθε για να «σαρώσει» -τούτη τη φορά- το διαδίκτυο! Στον δρόμο που χάραξε η γνωστή αλυσίδα πολυκαταστημάτων βαδίζει εδώ και καιρό γνωστό γραφείο κηδειών της Θεσσαλονίκης, οι ιθύνοντες του οποίου γύρισαν ένα διαφημιστικό που δεν άργησε να κάνει πάταγο! Το σποτάκι, που θυμίζει κάτι από μαύρη κωμωδία, δείχνει έναν άντρα ντυμένο στα λευκά, ο οποίος παρευρίσκεται στην κηδεία του ως… φάντασμα. Εκεί, λοιπόν, εκθειάζει τη νεκροφόρα λέγοντας «τι ωραίο αυτοκίνητο», το στολισμένο φέρετρο με τη φράση «τι ωραία διακόσμηση, τι όμορφα λουλούδια!», ενώ το… τερματίζει μόλις βλέπει τον εαυτό του στην κάσα. «Ποτέ μου δεν υπήρξα πιο όμορφος!» λέει με καμάρι. Το Γραφείο Τελετών Γκέσιος, που λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε να ανοίξει λίγο τις δουλειές του χρησιμοποιώντας το… marketing! Η καινοτόμα ιδέα ανήκει στον γιο του ιδιοκτήτη Κλέωνα Γκέσιο, ο οποίος είναι και ο σεναριογράφος των διαφημίσεων!

Η «Espresso» επικοινώνησε μαζί του για να μάθει ποιος είναι ο σκοπός του πρωτότυπου αυτού εγχειρήματος. «Κάνω ιντερνετικές διαφημίσεις τρία χρόνια και σκέφτηκα να το κάνω για να βοηθήσω τη δουλειά μου! Ηθελα να ξεχωρίσω από τα υπόλοιπα γραφεία. Καλό είναι να έχουμε καινοτόμες ιδέες και να τις εφαρμόζουμε για την επαγγελματική μας εξέλιξη» αναφέρει ο Κλέωνας, ο οποίος, ωστόσο, είναι ειλικρινής σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα: «Οι πωλήσεις δεν έχουν ανέβει ιδιαίτερα με τα σποτ, αλλά θα συνεχίσω, γιατί μας αρέσει πολύ αυτό που γίνεται. Μάλιστα, έχω νοικιάσει και έναν χώρο στην Τσιμισκή για να κολλάω διαφημιστικές αφίσες» μας λέει και συνεχίζει αναφερόμενος στα μελλοντικά του σχέδια: «Σκέφτομαι να δώσω τις διαφημίσεις και σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Το μόνο που με προβληματίζει είναι το κόστος». Μπήκε σε φέρετρο Πρωταγωνιστής της ιδιαίτερης αυτής διαφήμισης είναι ο ηθοποιός Χρήστος Δελτσίδης, ο οποίος είναι και φίλος του ιδιοκτήτη.

Μιλώντας μαζί του, αναρωτιόμαστε αν κάτι τον έκανε να νιώσει άβολα στα γυρίσματα. «Τίποτε απολύτως! Ηταν κάτι που σε κάνει να δεις “με άλλο μάτι” τα γραφεία τελετών! Επίσης, δεν είχα κανέναν ενδοιασμό στο να μπω στο φέρετρο! Αντιθέτως, ήταν ό,τι πιο αναπαυτικό έχω δοκιμάσει στη ζωή μου. Λες και είχα ξαπλώσει σε έναν αναπαυτικό καναπέ ένιωθα» αναφέρει στην «Espresso». Οσο για τις αρνητικές κριτικές που ενδεχομένως έλαβαν ή θα λάβουν, τόσο ο τελετάρχης όσο και ο ηθοποιός δηλώνουν απτόητοι. «Είμαστε συνειδητοποιημένοι όταν το κάναμε» μας λένε με μία φωνή, με τον Χρήστο Δελτσίδη να προσθέτει: «Ξέρουμε ότι θα προκαλέσει και θετικά και αρνητικά σχόλια. Προς το παρόν δεν έχει βρεθεί κάποιος να το επικρίνει». Το διαφημιστικό κυκλοφορεί σε γνωστές σελίδες του διαδικτύου και στη σελίδα του οίκου τελετών στα social media, και οι κοινοποιήσεις του μέσω χρηστών έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τον τριψήφιο αριθμό! Εννοείται ότι σχόλια του τύπου «Πεθαίνω για αυτή τη διαφήμιση!» δίνουν και παίρνουν!

[espressonews]

close