Οι Γιατροί προειδοποιούν: ΜΗΝ φοράτε Σαγιονάρες! Δείτε 6 Προβλήματα Υγείας που Προκαλούν

Το καλοκαίρι είναι επίσημα σε πλήρη εξέλιξη και τώρα που ο καιρός είναι ζεστός οι άνθρωποι νομίζουν ότι βρίσκονται σε κατάσταση διακοπών. Για τους περισσότερους από εμάς, αυτό σημαίνει ότι αφήνουμε τα παπούτσια μας και κυκλοφορούμε ξυπόλητοι και όταν πρέπει να πάμε κάπου, συνήθως απλά βάζουμε ένα ζευγάρι σανδάλια ή σαγιονάρες. Ποιος δεν διαθέτει τουλάχιστον ένα ζευγάρι σαγιονάρες; Όχι μόνο είναι η πιο βολική και κλασική επιλογή καλοκαιρινών υποδημάτων, αλλά διατηρήσουν τα πόδια δροσερά και άνετα. Ωστόσο, αυτό είναι το μόνο καλό που προσφέρουν! Οι σαγιονάρες είναι πραγματικά απαίσιες για τα πόδια μας και για τη σωματική μας υγεία και ευεξία. Μόλις διαβάσετε σχετικά με το γιατί συμβαίνει αυτό, και πόσο κακές είναι πραγματικά, σίγουρα θα σκεφτείτε δύο φορές προτού τις φορέσετε πάλι αυτό το καλοκαίρι.

Εδώ είναι γιατί οι γιατροί συμφωνούν ότι τα υποδήματα από καουτσούκ θα πρέπει να φοριούνται μόνο στην πισίνα, στην παραλία ή σε ντους γυμναστικής:

1. Τραυματισμοί. Κάθε χρόνο οι σαγιονάρες είναι υπεύθυνες για αμέτρητες βλάβες ποδιών που κυμαίνονται από μικρές έως σοβαρές, επειδή προσφέρουν στα πόδια πρακτικά μηδενική στήριξη. Η έλλειψη υποστήριξης της καμάρας και της πτέρνας, είναι αυτό που οδηγεί στον πόνο και στην πίεση στα πόδια μας. Οι πιο συνηθισμένοι τραυματισμοί είναι οι εξής: τενοντίτιδα, κατάγματα λόγω καταπόνησης πτέρνας, μυϊκοί πόνοι. Άλλα προβλήματα που μπορείτε να αναμένετε είναι γρατζουνιές, μπλοκαρισμένα δάκτυλα, πονεμένους αστραγάλους, μολύνσεις, ηλιακά εγκαύματα, τσιμπήματα από κουνούπια, φουσκάλες, πόνο στο γόνατο, πόνο στο ισχίο, πόνο στην πλάτη και η λίστα συνεχίζεται.

2. Σας κάνουν να γλιστράτε. Οι σαγιονάρες σίγουρα δεν είναι τα πιο χαριτωμένα παπούτσια για να περπατήσετε. Στην πραγματικότητα μας κάνουν να βαδίσουμε αδέξια και είναι πολύ εύκολο να ξεφύγουμε και να πέσουμε. Ένας άλλος κίνδυνος που παρουσιάζουν είναι η ολίσθηση, είναι εύκολο τα πόδια να γλιστρήσουν, ειδικά όταν βρέχονται ή είναι ιδρωμένα.

3. Τοξικά υλικά. Οι σαγιονάρες είναι φτηνές! Πολλά από τα πλαστικά και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους είναι χαμηλής ποιότητας και μπορούν να είναι δηλητηριώδη ή τοξικά για την ανθρώπινη υγεία. Πολλά είδη πλαστικών έχουν συνδεθεί με καρκίνο και άλλους σοβαρούς κινδύνους. Το λατέξ χρησιμοποιείται επίσης ευρέως, στο οποίο πολλοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί και γι “αυτό είναι καλύτερο να μην αγοράζετε φτηνές πλαστικές εκδόσεις. Αντ “αυτού, αγοράστε παντόφλες με δέρμα, σουέτ, φελλό, υφάσματα και άλλα φυσικά είδη υλικών που δεν αποτελούν τόσο σοβαρή απειλή για την υγεία σας.

4. Λοιμώξεις. Το ανοιχτό, ευάερο στυλ μπορεί να επιτρέψει στα πόδια σας να «αναπνεύσουν» αλλά αυτό έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Τα σαγιονάρες εκθέτουν τα πόδια και τα δάχτυλά σας σε όλα τα είδη μικροβίων, βρωμιά, βακτήρια, μύκητες και άλλα άσχημα πράγματα που μπορούν να οδηγήσουν σε μόλυνση. Ορισμένες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι σαγιονάρες παραλαμβάνουν και κατέχουν πολλά περισσότερα βακτήρια από τα συνηθισμένα παπούτσια. Τα επικίνδυνα παθογόνα βακτήρια όπως ο Staphylococcus και το E. coli μπορούν εύκολα να βρουν το δρόμο τους σε οποιαδήποτε ανοιχτή πληγή, και να προκαλέσουν όλεθρο στην υγεία σας.

5. Φουσκάλες. Οι φουσκάλες είναι οδυνηρές και μπορούν να οδηγήσουν σε περαιτέρω επιπλοκές. Οι σαγιονάρες , λόγω της τριβής, αναπόφευκτα δημιουργούν φουσκάλες στο δέρμα σας. Κάποιες φορές αυτό οδηγεί σε, ερεθισμούς και κνησμό.

6. Σας επιβραδύνουν. Τα χαλαρά αυτά παπούτσια αλλάζουν το βάδισμα και ουσιαστικά επιβραδύνουν τους ανθρώπους. Τα ευρήματα από μια μελέτη του πανεπιστημίου Auburn έδειξαν ότι εκείνοι που φορούν σαγιονάρες συχνά κάνουν βήματα μικρότερου μεγέθους από εκείνους που φοράνε κλειστά παπούτσια. Όποιος έχει φορέσει ποτέ ξέρει ότι είναι σχεδόν αδύνατο να τρέξει με σαγιονάρες!

Credit: Sun-gazing

About The Author

Δείτε Επίσης