Το αυτοκίνητο που κινείται για 100 χρόνια χωρίς να χρειαστεί να ανεφοδιαστεί ποτέ με καύσιμα!!

Αν το αυτοκίνητο σας τροφοδοτείται με θόριο, τότε δε θα χρειαστεί ποτέ ξανά να ανεφοδιαστείτε με καύσιμα. Το θόριο που θα του έχετε βάλει αρχικά, θα διαρκέσει τόσο πολύ καιρό, που μάλλον όταν θα φτάσει η επόμενη φορά που θα πρέπει να του ξαναβάλετε δεν θα… έχετε αυτοκίνητο. Θα έχει φτάσει πια στα τελευταία του! Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που η εταιρεία Laser Power Systems έχει εφαρμόσει μια ιδέα για ένα αυτοκίνητο που τροφοδοτείται αποκλειστικά με θόριο.

Το στοιχείο είναι ραδιενεργό και γι” αυτό η ερευνητική ομάδα της εταιρείας χρησιμοποιεί πολύ μικρές ποσότητες για να θερμάνει νερό, να παράγει ατμό και να θέσει σε λειτουργία τη τουρμπίνα. Γιατί το Θόριο είναι ένα από τα πιο πυκνά υλικά στον πλανήτη. Ένα μικρό δείγμα του περιέχει 20 εκατομμύρια φορές περισσότερη ενέργεια από ό, τι ένα παρόμοιου μεγέθους δείγμα άνθρακα, γεγονός που το καθιστά την ιδανική πηγή ενέργειας.

maxresdefault« Το γεγονός είναι«, αναφέρει ο Δρ. Τσαρλς Στίβενς, διευθύνων σύμβουλος της Laser Power Systems, «ότι κινητήρες αυτοκινήτων που λειτουργούν με θόριο δε θα κατασκευαστούν πολύ σύντομα. Τα αυτοκίνητα δεν είναι το πρωταρχικό μας συμφέρον γιατί οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν θέλουν απλά να τα αγοράσουν. Είπε επίσης ότι όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες εστιάζουν στο να κερδίζουν χρήματα από την βιομηχανία καυσίμων και από τους κινητήρες βενζίνης και θα χρειαστούν τουλάχιστον δυο δεκαετίες για να αλλάξει αυτό.

concept_car«Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούμε το θόριο στον υπόλοιπο κόσμο» είπε ακόμη ο Στίβενς. Πιστεύει ότι μια τουρμπίνα που λειτουργεί με θόριο, περίπου στο μέγεθος ενός κλιματιστικού, θα μπορούσε να παρέχει φτηνή ενέργεια σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, κτίρια με γραφεία, ακόμη και σε ολόκληρες μικρές πόλεις που βρίσκονται σε περιοχές που δεν έχει φτάσει η ηλεκτρική ενέργεια.

Σύμφωνα με τον Στήβενς κάποια στιγμή θα έρθει η μέρα που το θόριο θα μπορεί να τροφοδοτήσει και μεμονωμένες κατοικίες.

Ο Στήβενς κατανοεί ότι οι άνθρωποι μπορεί να είναι δύσπιστοι με τη χρήση του, λόγω του ότι είναι ραδιενεργό. Σύμφωνα με τον ίδιο όμως, οποιαδήποτε τέτοια ανησυχία είναι αβάσιμη. «Η ακτινοβολία που αναπτύσσεται μπορεί να θωρακιστεί απλά και μόνο με ένα κομμάτι από αλουμινόχαρτο» είπε ο Στήβενς. «Εκτίθεστε σε μεγαλύτερη ακτινοβολία όταν βγάζετε ακτινογραφία για να δει ο οδοντίατρος σας ποιο
δόντι σας είναι χαλασμένο!»

About The Author

Δείτε Επίσης