Κάμερα καταγράφει το υπέροχο πέταγμα των γερανών πάνω από την Βενετία. Δείτε από κοντά πως η μάνα οδηγεί τα μικρά της στο μεγάλο μεταναστευτικό ταξίδι (βίντεο)

Μια εντυπωσιακή πτήση πάνω από την Βενετία κατέγραψε ο φακός του BBC. Η κάμερα ακολούθησε τους γερανούς στο δρόμο της μετανάστευσης και μαγνητοσκόπησε τις ομορφιές της Βενετίας που είναι χτισμένη πάνω σε μικρά νησιά στη λιμνοθάλασσα της περιοχής. Οι όμορφοι ταξιδευτές καλύπτουν συνήθως απόσταση 100 χιλιομέτρων ημερησίως, με μέση ταχύτητα 45 έως 65 χμ/ώρα. Η μητέρα καθοδηγεί τα παιδιά της και με τον αέρα που δημιουργεί με τα φτερά της δίνει ώθηση στα μικρότερα πτηνά να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Τους δείχνει το δρόμο ώστε στο επόμενο ταξίδι τους να μην χρειάζονται την βοήθεια της.

Οι μεταναστευτικές κινήσεις του γερανού δεν είναι εύκολο να καταγραφούν γιατί ακολουθούν διαφορετικές «οδούς» μετανάστευσης. Πιο συνηθισμένοι είναι οι μεσογειακοί δίοδοι από το Γιβραλτάρ, τη Σικελία και τον Έβρο. Συχνά χρησιμοποιούν τον Εύξεινο Πόντο, την Κασπία, το Σινά, την Ερυθρά Θάλασσα, αλλά και πιο μακρυά στα Ιμαλάια και την κεντρική Κίνα. Παρά τα ελλιπή δεδομένα πληροφόρησης, φαίνεται ότι οι γερανοί κατά τη μετανάστευσή τους προτιμούν το θαλάσσιο πέρασμα του Αιγαίου και της ανατολικής και βορειοανατολικής Ελλάδας παρά της δυτικής. valueforlife

About The Author

Δείτε Επίσης