Αυτός ο γάτος βλέπει την μικρή καινούργια του αδερφή για πρώτη φορά. Η αντίδρασή του; Αστεία!

Μερικές γάτες απλά προτιμούν να είναι το μοναδικό ζώο στο σπίτι. Δεν θέλουν άλλες γάτες γύρω και συνήθως βρίσκουν τα μικρά παιδιά ενοχλητικά. Το ίδιο ισχύει και για κότες,κουνέλια, πουλιά και κάθε είδους ζώο που θα μπορούσε να ζήσει με τον άνθρωπο. Ωστόσο, το ζώο που πραγματικά δεν θέλουν να μοιραστούν την ίδια στέγη, είναι ο φυσικός αιώνιος εχθρός τους, ο σκύλος.

Υπάρχει κάτι το φυσικό και ενστικτώδες όσον αφορά την οργή,την έλλειψη εμπιστοσύνης και την έχθρα που πολλές γάτες αισθάνονται και δείχνουν στα σκυλιά. Σαν να έχουν ανατραφεί για να τα μισούν, αλλά φαίνεται πως για κάθε γάτα που μισεί έναν σκύλο, υπάρχει και μια γάτα που αγαπά και λατρεύει τον σκύλο με τον οποίο ζει. Στην πραγματικότητα η αγάπη ή το μίσος είναι θέμα τύχης. Είτε δέχονται τον σκύλο είτε δεν τον δέχονται.

Στην περίπτωση του Cato, της γάτας του σπιτιού, η απάντηση είναι πολύ καθαρή για όσους δουν το βίντεο.

Η οικογένεια του Cato αποφάσισε να πάρει σκύλο. Η ιδιοκτήτρια κατέγραψε την αντίδραση της γάτας, όταν ο άνδρας της έφερε το μικρό σκυλάκι στην πόρτα. Η γάτα παρακολουθούσε από μέσα και αμέσως έδειξε πως δεν το ήθελε. Πήρε το θυμωμένο ύφος,νιαούριζε άγρια και γρύλιζε. Γενικά έκανε όλους τους παράξενους ήχους που κάνει μια γάτα που έχει αναστατωθεί.

Η γάτα και ο σκύλος χρειάστηκαν αρκετό χρόνο μέχρι να μάθουν να συμβιώνουν στο ίδιο σπίτι, αρμονικά και ειρηνικά. Ο γάτος βέβαια είναι ο αρχηγός της μικρής αγέλης ενώ το σκυλάκι υποτάσσεται στην θέλησή του. Οι οικογένεια γνώριζε τον αυταρχικό χαρακτήρα της γάτας τους και διάλεξαν ένα ήρεμο σκύλο. Αν η γάτα με τις μεγάλες εναλλαγές διάθεσης θέλει να επιβάλλεται και ο σκύλος δεν ενδιαφέρεται για την αρχηγία, τότε όλα καλά και ήρεμα!

via

close