Ένας 59χρονος ετοιμοθάνατος χιμπατζής αρνούνταν να φάει αλλά μετά μόλις αναγνωρίζει τον άντρα που τον φρόντιζε άλλαξε η συμπεριφορά του (Βίντεο)

Αυτή είναι η Μάμα, ένας 59χρονος χιμπατζής που ήταν η μητέρα του ζωολογικού κήπου Royal Burgers στο Άρνεμ της Ολλανδίας. Η αποικία είναι γνωστή ως η βάση της πρωτοποριακής έρευνας που περιλαμβάνει την συμπεριφορά των πιθήκων, οδηγώντας στο βιβλίο Chimpanzee Politics από τον Φρανς Ντε Βάαλ. Τον Απρίλιο του 2016 έφτασε στο τέλος της ζωής της, άρρωστη και ανίκανη να φάει. Ακούγοντας τις ειδήσεις, ο συνιδρυτής της αποικίας και καθηγητής βιολογίας συμπεριφοράς, ο Γιαν Φαν Χόφ, επέστρεψε για να επισκεφθεί τη Μάμα και να την χαιρετήσει για τελευταία φορά. Την είχε γνωρίσει από το 1972 και οι δυο τους είχαν αναπτύξει έναν βαθύ δεσμό. Στην αρχή η Μάμα, αδύναμη και έχοντας αποδεχτεί το κοντινό τέλος της, δεν αναγνώρισε τον Γιαν. Όταν όμως τα καταφέρνει, τα συναισθήματα είναι σαφή για όλους και είναι απλά μια πανέμορφη εικόνα.

Παρακολουθήστε το βίντεο για να δείτε τον εκπληκτικό δεσμό που μπορεί να αναπτυχθεί μεταξύ ζώων και ανθρώπων. Η Μάμα πέθανε ειρηνικά μία εβδομάδα αργότερα. Αυτή είναι η Μάμα, ένας 59χρονος χιμπατζής που ήταν η μητέρα της αποικίας στο ζωολογικό κήπο Royal Burgers, στο Άνχεμ της Ολλανδίας Το τέλος της πλησίαζε, καθώς ήταν άρρωστη και δεν μπορούσε πλέον να φάει Όταν έμαθε τα νέα ο παλιός της φίλος, ο καθηγητής Γιαν Φαν Χοφ, επέστρεψε για να επισκεφτεί την Μάμα και να την χαιρετήσει για τελευταία φορά Στην αρχή η μαμά, αδύναμη και έχοντας αποδεχτεί το κοντινό τέλος της, δεν αναγνώρισε τον Γιαν Όταν όμως τα καταφέρνει, τα συναισθήματα είναι εμφανή σε όλους Είχαν γνωριστεί από το 1972 και είχαν αναπτύξει έναν βαθύ δεσμό Παρακολουθήστε το βίντεο για να δείτε τον απίστευτο δεσμό που αναπτύσσεται μεταξύ ζώων και ανθρώπων.

laughingsquid

close