Το πιο εύστοχο βίντεο για τον υπερκαταναλωτισμό. Το πραγματικό κόστος των gadgets σε ένα εξαιρετικά εύστοχο βίντεο

Το παραπάνω βίντεο δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα Gaia Foundation και έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για την υπερκατανάλωση και την κατάχρηση των ηλεκτρονικών συσκευών.

Το εξαιρετικά εύστοχο βίντεο ονομάζεται Wake Up Call και δείχνει πώς ο βομβαρδισμός των διαφημίσεων οδηγεί τον άνθρωπο στο κυνήγι της πιο σύγχρονης ηλεκτρονικής συσκευής, η οποία μετά από ελάχιστο διάστημα θεωρείται παλιά και αντικαθίσταται από καινούργια μοντέλα σκλαβώνοντας κυριολεκτικά τον καταναλωτή σε έναν μάταιο αγώνα να αποκτήσει το καινούργιο μοντέλο ενός υποτιθέμενου τηλεφώνου που ονομάζεται Y Phone, παραπέμποντας στο iPhone και σε όλα αυτά τα καινούργια Gadgets που βγαίνουν καθημερινά στην αγορά.

Το «Wake Up Call«, το κάλεσμα δηλαδή για αφύπνιση, παρουσιάζει το πραγματικό κόστος των πολυτιμότερων υπαρχόντων μας. Των ηλεκτρονικών συσκευών δηλαδή που βρίσκονται σε κάθε σπίτι.
Το βίντεο ενώνει τις τελείες μεταξύ των σταδίων δημιουργίας των gadgets, από την παραγωγή στην κατανάλωση, και αποκαλύπτει αυτό που κρύβει η εντυπωσιακή εξωτερική τους εμφάνισή.

About The Author

Δείτε Επίσης