Κοινωνικό πείραμα: 10χρονος ζητά να τον βοηθήσουν να καπνίσει από άγνωστους περαστικούς

Είναι γνωστό ότι τα παιδιά μιμούνται τους μεγάλους και ό,τι βλέπουν από τα μέσα ενημέρωσης. Με την προσβασιμότητα και την αφθονία των διαφημίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα παιδιά μπορούν εύκολα να δελεαστούν και να δοκιμάσουν πράγματα όπως το κάπνισμα. Οι δημιουργοί αυτού του βίντεο έβαλαν ένα παιδί να ζητά από άγνωστους στο δρόμο να τον βοηθήσουν να καπνίσει. Η ερώτησή του έφερε ανάμεικτες αντιδράσεις από τους έκπληκτους ενήλικες. Υπήρξαν κάποιοι που το αποθάρρυναν να καπνίσει ενώ μερικοί του πήραν το τσιγάρο για να το πετάξουν.

Ένας λέει ΟΧΙ στο παιδί… Ενώ μια γυναίκα εδώ έβγαλε τον αναπτήρα για να το ‘βοηθήσει’. Και είναι και αυτός ο τελευταίος άνδρας που ρώτησε το παιδί, που τα λόγια του έκαναν το μικρό να κλάψει. Τι μπορεί να του είπε και τον έκανε να κλάψει; Λοιπόν, για να δείτε τι είπε ο τελευταίος ξένος παρακολουθείστε το βίντεο. Είναι εκπληκτικό και ειρωνικό να βλέπουμε μεγάλους να καπνίζουν και να είναι εναντίον του καπνίσματος όταν πρόκειται για παιδιά.

Μερικοί μπορεί να πουν ότι το βίντεο έγινε για κάποιου είδους διαφήμιση αλλά όλοι συμφωνούμε με το μήνυμα του σοφού άνδρα στο τέλος. Μερικές φορές είναι πριν το τέλος που μετανιώνουμε για κάποιες επιλογές που κάναμε στα νεανικά μας χρόνια. Ο άνδρας είχε καρκίνο και αναγκάστηκε να εγχειριστεί και να μιλάει με μια τρύπα στο λαιμό του. Γιατί κάπνιζε υπερβολικά. Ο μικρός σίγουρα θα το σκεφτεί να καπνίσει αργότερα στην ζωή του. Σίγουρα τα σκληρά μαθήματα στην ζωή μας διδάσκουν πολλά αλλά γιατί να κάνουμε αυτά τα λάθη όταν μπορούμε να τα αποφύγουμε και να γλυτώσουμε την αγωνία εξ’ αρχής;

via

close