Δείτε τι συμβαίνει, όταν μία γυναίκα προσπαθεί να αγοράσει πρ0 φυλακτικά στην Ινδία!

Ο πληθυσμός της Ινδίας, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στα 1.3 δισεκατομμύρια. Για να δείξει την υποστήριξή της στην Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS, μία νεαρή γυναίκα στην Ινδία αποφάσισε να συμμετάσχει σε ένα κοινωνικό πείραμα, με σκοπό να καταγράψουν τις αντιδράσεις των ανθρώπων όταν μία γυναίκα επιχειρεί να αγοράσει – δημόσια – ένα γυναικείο πpο φυλακτικά . Ο πληθυσμός της Ινδίας, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στα 1.3 δισεκατομμύρια, με τα 2.1 εκατομμύρια από αυτούς να έχουν προσβληθεί από HIV ή AIDS – μόνο τα δύο τελευταία χρόνια, κατατάσσοντάς την στην τρίτη θέση παγκοσμίως, με 4 στους 10 κατοίκους να έχουν τον ιό. Ντυμένη απλά και χωρίς να τραβάει την προσοχή, ζητάει το προϊόν:

Λαμβάνοντας υπόψη μας ότι ζει σε μία κοινωνία που προωθεί τον βια σμό και όπου η σe ξουα λική παρ ενόχληση και η διάκριση βάση φύλου είναι καθημερινότητα, δεν μας φάνηκε παράξενο όταν οι άνθρωποι που βρισκόταν γύρω της – στην πλειοψηφία τους άντρες – άρχισαν να την βρίζουν! Και μην φανταστείτε ότι το πείραμα έλαβε χώρα σε κανένα χωριουδάκι. Στο Δελχί έγιναν όλα αυτά παρακαλώ! Τα σχόλια πήραν φωτιά…

Δεν είναι κρυφό ότι η αστυνομία στην Ινδία δεν έχει ίχνος συμπόνιας για τα σe ξουα λικά θύματα (γυναίκες φυσικά), κατηγορώντας τες μάλιστα ότι οι ίδιες προκαλούν τους θύτες τους. Με τα ποσοστά των γυναικών που υποφέρουν από HIV/AIDS να είναι σχεδόν τα διπλάσια από αυτά των αντρών και σε μία χώρα όπου χαρακτηρίζεται ως η «πρωτεύουσα του βιασμού στον κόσμο» με σχεδόν ένα βια σμό να λαμβάνει χώρα ανά 20λεπτο, είναι – το λιγότερο – λυπηρό ότι μία γυναίκα δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να προστατεύσει τον εαυτό της, τουλάχιστον από τις ασθένειες. Υπάρχει όμως και ο ένας στο δισεκατομμύριο (σχεδόν κυριολεκτικά)

close