Θεσσαλονίκη: Κάλαντα Στα Ποντιακά Μέσω Διαδικτύου Από Μια 10χρονη (Βίντεο)

«Ήθελα να κάνουμε ένα μικρό βίντεο με τη μαμά και τον μπαμπά στο τηλέφωνο, αλλά τελικά κάναμε αυτό το γύρισμα με την κάμερα, που ανέβηκε στο διαδίκτυο» Μέσα σ’ ένα εορταστικό σκηνικό, η δεκάχρονη Αναστασία Βαλαβανίδου από τη Θεσσαλονίκη στέλνει, με τη βοήθεια του διαδικτύου, τις δικές της χριστουγεννιάτικες ευχές στους απανταχού Έλληνες, ψέλνοντας τα κάλαντα στα ποντιακά. Το διαδίκτυο, άλλωστε, είναι γι’ αυτήν πιστός σύντροφος σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας αφού αξιοποιώντας τις δυνατότητές του όχι μόνο στέλνει ευχές αλλά και παίρνει μέρος σε διαγωνισμούς κατακτώντας διακρίσεις. «Φέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνισμού, τα παιδιά δεν μπορούν να περάσουν πόρτα πόρτα στα σπίτια των παππούδων και γειτόνων για τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, γι’ αυτό και αποφασίσαμε να στηρίξουμε την κόρη μας σ’ αυτή τη δράση», λέει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η μητέρα της 10χρονης από τη Θεσσαλονίκη, Μιλένα Γιαννακίδου.

Η Αναστασία, εν μέσω της καραντίνας, απέκτησε μεγάλη εμπειρία στο διαδίκτυο, και αποφάσισε να αξιοποιήσει τη γνώση αυτή για να στείλει το δικό της μήνυμα προς τους Έλληνες στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη. «Αρχικά», εξηγεί η ίδια η δεκάχρονη, «ήθελα να κάνουμε ένα μικρό βίντεο με τη μαμά και τον μπαμπά στο τηλέφωνο, αλλά τελικά κάναμε αυτό το γύρισμα με την κάμερα, που ανέβηκε στο διαδίκτυο». Μπορεί, μάλιστα, να μην γνωρίζει καλά την ποντιακή διάλεκτο αλλά γνωρίζει αρκετά πράγματα, αφού τη μιλούσε ο παππούς της, Γεώργιος Γιαννακίδης, ο οποίος ήταν μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο της Τιφλίδας. Μια δεκάχρονη με πολλά ταλέντα Πριν από αρκετούς μήνες, στην πρώτη φάση της μεγάλης αυτής περιπέτειας με τον κορωνοϊό, η μαθήτρια της τετάρτης τάξης του Δημοτικού τότε, είχε μάλιστα φέρει την πρωτιά στην Ελλάδα, συμμετέχοντας στον online παγκόσμιο διαγωνισμό Τεχνών (Star Flowers the Best), που πραγματοποιήθηκε στη Λευκορωσία. Τον Μάιο του 2020, κατέκτησε την πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό μουσικής (σε τραγούδι και συμπαρουσίαση) και διακρίθηκε αντίστοιχα και στη ζωγραφική. Η Αναστασία «μάγεψε» το κοινό στον μαραθώνιο διαγωνισμό, που διήρκησε 11 ολόκληρες ώρες και την έφερε στο βάθρο της νίκης.

Παράλληλα, μέσω διαδικτύου, διαφήμισε τις ομορφιές τις Ελλάδας και συγκεκριμένα της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης και έλαβε τον τίτλο της καλύτερης παρουσιάστριας της ηλικίας της! Η ίδια παρουσίασε ζωντανά και το Gala των νικητών, ενώ επιπλέον βραβεύθηκε με το Grand Prix της ζωγραφικής καθώς το έργο της εντυπωσίασε τους κριτές. Η τριπλή αυτή βράβευση και πρωτιά έφερε τη χώρα μας στην υψηλότερη θέση διεθνώς σε τέτοιου είδους διαγωνισμό. Η Αναστασία ως πολυτάλαντο παιδί ασχολείται από πολύ μικρή, μεταξύ άλλων, με τη μουσική, το τραγούδι, τη ζωγραφική, τη χιπ-χοπ κ.ά. Παίζει πιάνο, μαθαίνει ξένες γλώσσες και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς, με πολλές κάθε φορά διακρίσεις (Γεωργία 2018, Ηνωμένο Βασίλειο 2019, Ουκρανία 2019, Λευκορωσία 2019, Ισραήλ 2019, Λευκορωσία 2020, Μάλτα 2020, ΗΠΑ 2020). Επιλέχθηκε επίσης μέσα σε 160 παιδιά από 15 χώρες ανά τον κόσμο να τραγουδήσει σε διαγωνισμό τραγουδιού στο Ισραήλ και στέφθηκε ως η πρώτη Ελληνίδα στον διαγωνισμό «Crown of Mediterranean Sea» του 2019. Σε κάθε της προσπάθεια έχει πολύτιμο συμπαραστάτη την οικογένειά της, με τη μητέρα της Μιλένα Γιαννακίδου να μην αποχωρεί από το πλευρό της ούτε στιγμή.

«Είμαι περήφανη που η κόρη μου πραγματοποιεί τα όνειρα της», λέει η κ. Γιαννακίδου, η οποία έχει και η ίδια κλίση στις Τέχνες, αφού στα 20 της χρόνια είχε συμμετάσχει στην ταινία του Θ. Αγγελόπουλου «Μια αιωνιότητα και μια μέρα», ως η «νύφη στο λιμάνι». Όσο για το ποια ευχή έκανε η ίδια η δεκάχρονη και τι ζήτησε από τον Άι Βασίλη; «Όνειρό μου είναι να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο. Αλλά μάλλον τώρα δεν γίνεται, μόνο διαδικτυακά, αφού πρέπει να προσέχουμε την υγεία μας! Ακόμα και ο Άγιος Βασίλης φέτος δεν μπορεί να πραγματοποιήσει όλες μας τις ευχές», λέει η μικρή Αναστασία, που ετοιμάζει αυτή την εποχή τα ρεπορτάζ που θα παρουσιάζονται δυο φορές το μήνα για το κανάλι του διαγωνισμού «Star Flowers» της Λευκορωσίας. Μάλιστα, η ίδια έχει επιλεγεί να παρουσιάσει τον διαγωνισμό, τον Μάιο του 2021, εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

close