9 Συνηθισμένα Όνειρα και ΤΙ συμβολίζει το Καθένα. Αν δείτε το 7ο, θα πρέπει να Προσέχετε

Τα όνειρα είναι κάτι που βλέπουμε όλοι κάθε βράδυ, από 90 λεπτά ως 2 ώρες. Επιστημονικά αυτή η φάση είναι γνωστή ως REM. Είτε θυμάστε τα όνειρα σας, είτε όχι, όλοι βλέπουμε όνειρα στον ύπνο μας. Ο Freud έφερε την ερμηνεία των ονείρων στο προσκήνιο, σαν ένα παράθυρο προς το ασυνείδητο.

Μπορεί η ερμηνεία τους να μην υποστηρίζεται από την σύγχρονη ψυχολογία, αλλά ακόμη μας συναρπάζει ο κόσμος των ονείρων. Η εμφάνιση συγκεκριμένων πράξεων ή πραγμάτων στα όνειρα μας είναι κοινή σε πολλούς ανθρώπους.Παρ’όλο που ο καθένας πρέπει να ερμηνεύει τα όνειρα του με βάση την ζωή του, τα παρακάτω σύμβολα μπορούν να λειτουργήσουν σαν οδηγό για την ερμηνεία των ονείρων σας.
Δείτε 9 σύμβολα που δεν πρέπει να αγνοείτε:

1. Δόντια που πέφτουν

Αν έχετε ονειρευτεί ποτέ κάτι τέτοιο, δεν είστε οι μόνοι. Στο όνειρο αισθάνεστε τα δόντια σας να χαλαρώνουν και συνήθως τρομοκρατείστε καθώς πέφτουν στα χέρια σας προσπαθώντας να τα σώσετε. Η απώλεια δοντιών σημαίνει απώλεια αυτοπεποίθησης, ελέγχου ή δύναμης. Μπορεί να έχει να κάνει με την δουλειά ή την προσωπική ζωή. Το όνειρο συμβολίζει το άγχος σας για την κατάσταση και την επίλυση της.

2. Πτώση

Και αυτό συμβολίζει την απώλεια ελέγχου στην ζωή κάποιου. Μπορεί ακόμη να συμβολίζει και φόβο. Σκεφτείτε αν υπάρχει κάποιος που φοβάστε ότι θα χάσετε.

3. Δεν φοράτε ρούχα δημοσίως

Αυτό υποδεικνύει ότι πρέπει να εξετάσετε την έλλειψη αυτοπεποίθησης σας ή τον φόβο σας να εκτεθείτε. Είστε ο εαυτός σας όταν είστε με τους άλλους ή προσπαθείτε να τους ευχαριστείτε όλους; Λέτε ψέματα και φοβάστε ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια; Μόνο όταν είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας θα καταλάβετε ποια πλευρά της ζωής σας φοβάστε να αποκαλύψετε.

4. Πετάτε

Αν δείτε στον ύπνο σας ότι πετάτε, είναι μια συναρπαστική εμπειρία. Αν αιωρείστε ψηλά, μπορεί να υποδεικνύει ένα αίσθημα ελευθερίας… ίσως αισθάνεστε ότι έχετε ελευθερωθεί από κάτι που σας ταλαιπωρούσε. Αν πετάτε πιο κοντά στο έδαφος, αποφεύγοντας εμπόδια, μπορεί να έχει να κάνει με κάτι που σας απασχολεί και θέλετε να λύσετε.

5. Θάνατος

Μπορεί ο θάνατος σε όνειρο να σας αναστατώσει, αλλά συμβολίζει θετικές καταλήξεις στην ζωή σας. Ίσως να έχετε προχωρήσει από μια αρνητική κατάσταση. Γενικά συμβολίζει την αλλαγή, κομμάτι της ζωής που συνεχίζεται και κάποιοι από εμάς δυσκολεύονται περισσότερο να προσαρμοστούν σε αυτή.

6. Σπίτια

Τα σπίτια γενικά συμβολίζουν τον εαυτό μας. Είναι σπίτι του παρελθόντος ή του παρόντος; Είναι όρθιο ή καταρρέει; Υπάρχουν ζώα που σας κάνουν να αισθάνεστε ότι κινδυνεύετε; Αυτό που συμβαίνει στο σπίτι δείχνει γενικότερα το κατά πόσο αισθάνεστε ανασφαλείς.

7. Σας κυνηγάνε

Είναι συνηθισμένο όνειρο να σας κυνηγάνε και να μην μπορείτε να τρέξετε γρήγορα ή να μην μπορείτε να κουνηθείτε καθόλου και συμβολίζει το άγχος. Δείτε από τι προσπαθείτε να ξεφύγετε στην ζωή και προσπαθήστε να διώξετε το άγχος αυτό.

8. Χάνετε μια εξέταση

Αυτό το όνειρο συμβολίζει τον φόβο σας μήπως είστε απροετοίμαστοι. Ίσως χρονοτριβείτε με συγκεκριμένα πράγματα στην ζωή σας. Αυτό το όνειρο μπορεί να σας ενημερώνει για πράγματα που αγνοείτε ή αναβάλλετε και σας προκαλούν στρες.

9. Νερό

Τέλος, το νερό είναι ένα συνηθισμένο σύμβολο. Αυτό που είναι σημαντικό είναι το από πού προέρχεται. Το νερό είναι η απόλυτη έκφραση του ασυνείδητου μυαλού και των πραγματικών μας συναισθημάτων. Το πώς έρχεται το νερό στο μέρος σας γενικά υποδεικνύει πόσο άνετα ή άβολα αισθάνεστε στην ζωή σας. Όπως βλέπετε, υπάρχουν πολλά που πρέπει να μάθετε για την ερμηνεία των ονείρων. Υπάρχει φυσικά και επιστημονική έρευνα πίσω από τα όνειρα. Μια ερευνητική ομάδα από την Ιαπωνία μπορεί σύντομα να ανακαλύψει τρόπο να αναγνωρίζουμε μέσω τεχνολογίας απεικόνισης τι βλέπουμε στα όνειρα μας! Εσείς βλέπετε κάποιο από αυτά τα όνειρα;

 

Credit: sun-gazing.com

close