Το 100 ετών αγαπημένο μας κορίτσι έχει μια φράση που τη λέει κάθε πρωί ξανά και ξανά

Το 100 ετών αγαπημένο μας κορίτσι έχει μια φράση που τη λέει κάθε πρωί ξανά και ξανά Το 98χρονο αγαπημένο μας κορίτσι, έχει ένα mantra που το λέει ξανά και ξανά Η Tao Porchon-Lynch είναι μια γυναίκα που χρόνια τώρα αποδεικνύει ότι μπορείς να μεγαλώνεις, να μεγαλουργείς και να εμπνέεις, χωρίς να γερνάς πραγματικά. Η γηραιότερη δασκάλα γιόγκα στον κόσμο, έχει μια φράση που τη λέει ξανά και ξανά κάθε πρωί -και για να έχει τόση ζωντάνια ίσως και κάθε βράδυ! “Όλα είναι δυνατά! Τίποτα δεν είναι αδύνατο. Όταν ξυπνάς το πρωί να λες “Αυτή θα είναι η καλύτερη ημέρα της ζωής μου” και θα είναι. Όταν ήμουν οκτώ χρονών είδα κάποια αγόρια να κάνουν κάτι που νόμιζα ήταν ένα νέο παιχνίδι. «Όχι, είναι γιόγκα και αυτό δεν είναι κάτι που το κάνουν οι γυναίκες», μου είπε η θεία μου. Αργότερα, έκανα γιόγκα με τον B.K.S. Iyengar που μου έκανε ιδιαίτερα μαθήματα καθώς μέχρι τότε δε δεχόταν γυναίκες. Τώρα διδάσκω εδώ και 75 χρόνια. Η χαρά της ζωής είναι γραμμένη μέσα σου. Ζήσε τη. Πίστεψε σε αυτήν” λέει ανάμεσα σε άλλα στο video κάνοντας απίστευτη γιόγκα η Tao Porchon-Lynch.

Η Tao για το φαγητό Ξεκινάω την ημέρα μου με μισό γκρέηπφρουτ. Όμως δεν τρώω πολύ. Η αλήθεια είναι ότι δε με ενδιαφέρει και πολύ το φαγητό. Όταν είμαι μόνη, το ξεχνάω τελείως. Δεν τρώω κρέας γιατί δε θέλω να σκοτώνω κανένα πλάσμα. Αφού το φαγητό είναι η αιτία που αναπνέω, θέλω ό,τι τρώω και με θρέφει να προέρχεται από τη γη. Η Tao για τη γιόγκα Κάνω γιόγκα όπως τη διδάχθηκα στην Ινδία από τον Iyengar. Πλέον πολλοί άνθρωποι μπλέκουν διάφορα στυλ, όμως όποιο στυλ και αν ακολουθείς είναι πολύ σημαντικό να διαρκούν οι τάξεις μιάμιση ώρα. Στην τάξη, μου αρέσει να τους παρατηρώ προσεκτικά όλους, γιατί ο καθένας είναι διαφορετικός και κανείς από εμάς δεν είναι ίδιος με τον άλλον. Θέλω να είμαι σίγουρη ότι ο καθένας είναι καλά και κάνει το σωστότερο για τον σωματότυπο του. Σκέφτομαι ότι χρειάζομαι περισσότερο από μία ώρα, επειδή αν κάνεις γιόγκα χωρίς να συντονιστείς με την αναπνοή δε θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Όταν είσαι μέρος της αναπνοής σου, είσαι μέρος της αιώνιας συμπαντικής ενέργειας που μπαίνει μέσα σου με κάθε άσανα.

Η Tao και η συμβουλή που θα έδινε στον νεότερο εαυτό της Εύχομαι να ήξερα ότι η δύναμη για να πετύχω τα πάντα, βρισκόταν πάντα μέσα μου. Όταν είσαι σε επαφή με την αναπνοή σου, είσαι σε επαφή με την ίδια τη ζωή. Όταν το νιώσεις και όταν το καταλάβεις, τίποτα πια δεν είναι πλέον αδύνατο. Αυτή η ενέργεια βρίσκεται μέσα σε κάθε φυτό, σε κάθε φυλλαράκι στο γρασίδι. Πώς βρίσκουν τα φυτά το δρόμο μέσα από το σκληρό χώμα για να μας δώσουν τα όμορφα φυλλαράκια τους; Αυτή η ίδια ενέργεια υπάρχει σε κάθε άνθρωπο και σε κάθε ύπαρξη σε αυτόν τον πλανήτη. Συντονίσου και τίποτα δεν θα είναι αδύνατον. Ποτέ μη λες “Δεν μπορώ”. Μπορείς. Ό,τι κι αν βάλεις το μυαλό σου μπορείς να το υλοποιήσεις. Οπότε υλοποίησε ό,τι πιστεύεις και θέλεις για τη ζωή σου. Η Tao εξηγεί γιατί δε γερνάει πραγματικά Δεν είχα καν σκεφτεί τα γηρατειά στη ζωή μου. Δεν περνούσα τη ζωή μου σκεφτόμενη ότι θα γεράσω. Την ηλικία μου τη σκέφτομαι όταν κοιτάζω την ομορφιά της φύσης και των δέντρων γύρω μου. Κάποια από τα δέντρα που υπάρχουν γύρω μου είναι εκατοντάδων ετών, κι όμως δε γερνάνε. Έτσι, συντονίσου κι εσύ με τον εσωτερικό σου εαυτό και συνειδητοποίησε ότι αυτός δε φθείρεται. Η Tao και η ιερορτελεστεία του ύπνου Πριν ξαπλώσω κάνω ένα μπάνιο, μετά συντονίζομαι και “βλέπω” την αναπνοή μου να ρέει μέσα στο σώμα μου. Ξέρω ότι αυτό μου δίνει ζωή. Με αυτόν τον τρόπο μπορώ να χαλαρώσω και να να νιώσω κάθε πόρο του σώματος μου να χαλαρώνει και να αναγεννάται.

close