Για να αδυνατίσουμε σύμφωνα με την Ομάδα Αίματός μας, τι πρέπει να τρώμε?

Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος και δεν έχετε βρει ακόμα τη κατάλληλη διατροφή, τότε συνεχίστε να διαβάζετε αυτό το άρθρο. Ο Δρ. Peter J. D’Adamo δημιούργησε μια διατροφή σύμφωνα με τον τύπο του αίματος. “Όταν συζητάμε για διατροφή, δε μιλάμε απαραίτητα για απώλεια βάρους, αυτό είναι ένα όφελος που προκύπτει όταν ακολουθούμε αυτό το σχέδιο,” εξηγεί ο Δρ. D’Adamo.  Ακούγεται ενδιαφέρον, σωστά; Ανακαλύψτε τι διατροφικές συνήθειες προτείνει ο Δρ. D’Adamo για κάθε τύπο αίματος.

Τύπος Α

Σύμφωνα με τον Δρ. D’Adamo, όσοι έχουν τύπο αίματος Α ευδοκιμούν σε χορτοφαγική διατροφή. Για όσους τρώνε κατά βάση κρέας, μια χορτοφαγική διατροφή θα βοηθήσει στην απώλεια βάρους. “Με αυτή τη διατροφή ενισχύετε το ανοσοποιητικό σύστημα και αποτρέπετε την ανάπτυξη επικίνδυνων ασθενειών για τον οργανισμό.”

Τύπος Β

Όσοι έχουν τύπο αίματος B έχουν την τάση να παράγουν υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης σε στρεσογόνες καταστάσεις. Ο Δρ. D’Adamo προτείνει για απώλεια βάρους καλαμπόκι, σιτάρι, φαγόπυρο, φακές, ντομάτες, φιστίκια, σουσάμι και κοτόπουλο, καθώς αυτά τα τρόφιμα μπορούν να επηρεάσουν την μεταβολική διαδικασία στα άτομα με τύπο αίματος Β. Όμως θα πρέπει να αποφεύγουν κοτόπουλο και να το αντικαταστήσουν με κατσικίσιο ή αρνίσιο κρέας, κουνέλι ή κυνήγι. Επίσης, προτείνει την προσθήκη πράσινων λαχανικών και γαλακτομικών με χαμηλά λιπαρά.

Τύπος ΑΒ

Σύμφωνα με τον Δρ. D’Adamo, όσοι έχουν τύπο αίματος AB έχουν χαμηλά στομαχικά οξέα, και έτσι δεν μεταβολίζουν το κρέας αποτελεσματικά, και καταλήγει να αποθηκεύεται ως λίπος. Όσοι έχουν τύπο αίματος ΑΒ πρέπει να αποφεύγουν τη καφεϊνη και το αλκοόλ, ειδικά σε στρεσογόνες καταστάσεις. Ο D’Adamo προτείνει τροφές, όπως τοφού, θαλασσινά, γαλακτοκομικά, και πράσινα λαχανικά για απώλεια βάρους. “Αποφύγετε όλα τα καπνιστά και τα παστά κρέατα,” προσθέτει. “Αυτές οι τροφές μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο στο στομάχι σε άτομα με χαμηλά επίπεδα στομαχικών οξέων.” Μικρότερα, και πιο συχνά γεύματα μπορούν να βοηθήσουν σε προβλήματα πέψης σε άτομα με τύπο αίματος ΑΒ.

Τύπος Ο

Ο Δρ. D’Adamo εξηγεί ότι όσοι έχουν τύπο Ο τείνουν να έχουν υψηλότερα επίπεδα στομαχικών οξέων, και έχουν αναπτύξει την ικανότητα να χωνεύουν τροφές που περιέχουν πρωτεΐνες και λίπος. Προτείνεται σε όσους έχουν τύπο Ο να αποφεύγουν απλούς υδατάνθρακες, ειδικά σιτηρά, καθώς μετατρέπονται εύκολα σε λιπαρά και τριγλυκερίδια. Αντίθετα, ο Δρ. D’Adamo προτείνει σε όσους έχουν τύπο Ο να προτιμούν βιολογικό κρέας χωρίς λιπαρά, λαχανικά και φρούτα, και να αποφεύγουν σιτηρά, γαλακτοκομικά, καφεϊνη και αλκοόλ.Παρακολουθήστε το βίντεο για περισσότερες πληροφορίες για το πως ο δικός σας τύπος αίματος μπορεί να καθορίσει τη καλύτερη διατροφή για εσάς.

About The Author

Δείτε Επίσης