Μια 46χρονη μαθαίνει να ζει με το νέο βιονικό χέρι της

Η Λίζμπεθ Ουζκατεγκούι από την Φλόριδα γεννήθηκε με σοβαρά προβλήματα στα άνω άκρα. Τώρα μαθαίνει να ζει με το βιονικό χέρι που της προσάρμοσαν στον δεξί αγκώνα.
Η Λίζμπεθ Ουζκατεγκούι από την Φλόριδα γεννήθηκε πριν από 46 χρόνια με σοβαρά προβλήματα στα άνω άκρατης. Λόγω ενός συνδρόμου κατά την διάρκεια της κύησης, γεννήθηκε χωρίς δεξί χέρι από τον αγκώνα και κάτω και με μόλις τρία δάχτυλα στο αριστερό χέρι της.

Χάρη στη νέα τεχνολογία η Λίζμπεθ έχει αποκτήσει ένα πλήρως λειτουργικό δεξί χέρι, το οποίο μαθαίνει να… χειρίζεται, αφού για πρώτη φορά στην ζωή της, κάνει κινήσεις της οποίες άλλοι άνθρωποι θεωρούν δεδομένες, όπως να κρατάει ένα αντικείμενο, να οδηγεί αυτοκίνητο και να τρώει με τα δύο χέρια.

Εχει και Bluetooth

Το βιονικό χέρι i-limb quantum κόστισε 90.000 δολάρια και είναι μια δημιουργία ομάδες ειδικών της Κλινικής Hanger της Φλόριδας. Μπορεί να πραγματοποιεί 24 κινήσεις και ανταποκρίνεται σε εντολές που δίνει ο εγκέφαλος της Λίζμπεθ, μέσω ηλεκτρικών παλμών. Η πιο παράδοξη δυνατότητα που έχει αυτό το χέρι είναι η σύνδεση μέσω Bluetooth με το κινητό της Λίζμπεθ. Αυτό της επιτρέπει να κάνει διορθώσεις στην λειτουργία του χεριού της. Είναι σαν ένα μωρό που το μαθαίνεις μια πιάνει διάφορα πράγματα» λέει η Λίζμπεθ.

About The Author

Δείτε Επίσης