(Βίντεο) Ουρανοξύστης 57 ορόφων χτίστηκε μέσα σε 19 ημέρες!

Η εταιρεία Broad Sustainable Building Co, από την Κίνα, διεκδικεί τον τίτλο του ταχύτερου κατασκευαστή παγκοσμίως, μιας και κατάφερε να ολοκληρώσει το κτίσιμο ενός ουρανοξύστη 57 ορόφων μέσα σε 19 εργάσιμες ημέρες! Το Mini Sky City, όπως ονομάζεται το κτίριο, βρίσκεται στην Changsha της επαρχίας Hunan και χρειάστηκαν δυο δόσεις για την ολοκλήρωσή του, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Παρ’ όλα αυτά, οι εργάτες κατάφεραν μέσα στο πολύ μικρό χρονικό διάστημα των 2 εβδομάδων και κάτι, συναρμολογώντας τρεις ορόφους την ημέρα, να βγάλουν ασπροπρόσωπη την εταιρεία τους.

Βέβαια, ο ουρανοξύστης αυτός είναι μόνο η αρχή των φιλοδοξιών που η Broad Sustainable Building έχει, καθώς τώρα θέλει να σπάσει το ίδιο το ρεκόρ της, φτιάχνοντας έναν ψηλότερο ουρανοξύστη –και μάλιστα τον ψηλότερο του κόσμου, με 220 ορόφους– στο διάστημα των 3 μηνών. Όπως δήλωσε ένας μηχανικός της εταιρείας, η παραδοσιακή μέθοδος κτισίματος δημιουργεί έναν ουρανοξύστη τούβλο-τούβλο, ενώ η δική τους μέθοδος συναρμολογεί τα κομμάτια που οδηγούν στον σχηματισμό του κτιρίου.

Φυσικά, τέτοιες αρθρωτές μέθοδοι έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες χώρες του κόσμου, όπως στη Βρετανία και την Αμερική, ενώ όσοι αντιμάχονται αυτό το κατασκευαστικό μοντέλο λένε πως όλες οι πόλεις πρόκειται να καταλήξουν με την ίδια όψη. Για άλλους βέβαια, αυτή η μέθοδος αξίζει να αναπτυχθεί περαιτέρω, καθώς μπορεί να αποτελέσει έναν ασφαλή και αξιόπιστο τρόπο για την ταχύτατη κατασκευή οικοδομών.

Το Μini Sky City αποτελείται από 19 αίθρια, 800 διαμερίσματα και γραφεία για 4.000 εργαζόμενους, ενώ θα βγει προς πώληση τον Μάιο. Είναι μια ασφαλής κατασκευή, ανθεκτική στους σεισμούς, ενώ η εταιρεία πέρασε τεσσερισήμισι μήνες στην παραγωγή των 2.736 κυττάρων πριν την ανοικοδόμηση, με τους πρώτους 20 ορόφους να έχουν ολοκληρωθεί την περασμένη χρονιά και τους υπόλοιπους 37 τις 17 πρώτες ημέρες του φετινού Φεβρουαρίου.

Πηγή

About The Author

Δείτε Επίσης