Απίστευτο: Παράλυτος στέκεται ξανά όρθιος χάρη σε «θαύμα» της τεχνολογίας και της ιατρικής!!!

Με ένα επιστημονικό ιατρικό επίτευγμα, που χαιρετίστηκε ως «κορυφαία» εξέλιξη στην έρευνα των κακώσεων νωτιαίου μυελού, τέσσερις άνδρες, οι οποίοι είναι παράλυτοι από το στήθος και κάτω, είδαν τις ζωές τους να αλλάζουν και να μπορούν πλέον όχι μόνο να σηκωθούν από τα αναπηρικά τους αμαξίδια με δική τους βούληση και προσπάθεια, αλλά ακόμα και να απολαύσουν και πάλι την χαρά της σeξουαλικής επαφής.

Στον Dustin Shillcox, τον οποίο βλέπετε στο παρακάτω βίντεο και ο οποίος έμεινε παράλυτος από αυτοκινητιστικό δυστύχημα πριν από πέντε χρόνια, αλλά και σε άλλους τρεις άνδρες, τοποθετήθηκαν ειδικά εμφυτεύματα στην σπονδυλική τους στήλη, τα οποία λειτουργούν ως ηλεκτρικοί διεγέpτες των νευρώνων της περιοχής.

Οι διεγέpτες διεγείpουν τους μύες και να τους «λένε τι να κάνουν». Οι επιστήμονες τους τοποθέτησαν ακριβώς επάνω στην σπονδυλική στήλη, έτσι ώστε να επηρεάζουν το κεντρικό νευρικό σύστημα. Οι ασθενείς στη συνέχεια έχουν οι ίδιοι άμεσο έλεγχο των μυών τους και μπορούν να κινηθούν μόνοι τους!

Τα απίστευτα επιτεύγματά των ερευνητών από το Ερευνητικό Κέντρο για την Κάκωση Νωτιαίου Μυελού στο πανεπιστήμιο του Louisville στις ΗΠΑ, δημοσιεύθηκαν στην ηλεκτρονική έκδοση της επιστημονικής επιθεώρησης PLoS One, από την επικεφαλής της μελέτης, δρ Suzan Harkema και τους οι συνεργάτες της.

Το Ίδρυμα Christopher and Dave Reeve, το οποίο συνέβαλε στη χρηματοδότηση της μελέτης, έχει ονομάσει την έρευνα ως «μεγάλη ιδέα» και συγκεντρώνει ήδη περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια για να εφαρμόσει τη διαδικασία σε δεκάδες περισσότερους ασθενείς. Ήδη, περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει για να γίνουν λήπτες της πειραματικής (ακόμα) μεθόδου με τους ηλεκτρικούς διεγέpτες στην σπονδυλική στήλη.

Οι τέσσερις άνδρες εξακολουθούν να κάνουν προσπάθειες για να περπατήσουν ξανά – και κανείς δεν ξέρει αν θα το πετύχουν – αλλά έχουν ήδη βιώσει πολλές αλλαγές στις ζωές τους.

Η αυξημένη κινητικότητα που έχουν πλέον τους επιτρέπει να ανυψώσουν και να κουνήσουν τα πόδια τους και δύο από τους τέσσερις μπορούν ακόμα και να σηκωθούν όρθιοι. Ένας ασθενής έχει δει τεράστια βελτίωση στον έλεγχο της πίεσης του αίματός του.
Και οι τέσσερις άνδρες λένε ότι ο ηλεκτρικός διεγέpτης τους επέτρεψε να κάνουν και πάλι και τους έχει δώσει εντυπωσιακά αυξημένο έλεγχο των εντέρων και της ουροδόχου κύστης τους.

via

About The Author

Δείτε Επίσης