Έτσι “εκπαιδεύουν” τους ελέφαντες για να κάνουν διάφορα νούμερα στους δρόμους για τους τουρίστες

Δυστυχώς τα βασανιστήρια ζώων σε όλον τον κόσμο δεν έχουν τέλος. Δεν υπάρχει μάλιστα πιο εξοργιστικό από το να χρησιμοποιούνται για διάφορα θεάματα. Εκτός από τα τσίρκo που υπάρχουν σε όλον τον κόσμο, στις χώρες τις Ανατολής υπάρχουν κακοποιήσεις ζώων που γίνονται στους δρόμους για να δουν και καλά θέαμα οι τουρίστες. Για τουριστική ατραξιόν. Οι εικόνες είναι εξοργιστικές. Ελέφαντες, μαϊμούδες και άλλα ζώα βασανίζονται για να κάνουν άθλια νούμερα. Στο βωμό του χρήματος όλα. Φυσικά αυτοί που ευθύνονται, πάνω από όλους, είμαστε εμείς οι ίδιοι, οι άνθρωποι. Γιατί αν αντιδρούσαμε, όταν βλέπαμε κάτι τέτοιο, αν γυρνούσαμε την πλάτη σε όλα αυτά, δεν θα συνέβαιναν. Συμβαίνουν γιατί εμείς θέλουμε να τα δούμε, αγνοώντας τη φρίκη πίσω από όλα αυτά. Πολλοί βέβαια τη γνωρίζουν αλλά δεν τους νοιάζει.

Ένα τέτοιο παράδειγμα κακοποίησης για τουριστικούς σκοπούς είναι και το πραγματικά άθλιο και σοκαριστικό βίντεο από την Ταϊλάνδη που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από λίγες μέρες από την οργάνωση World Animal Protection https://www.worldanimalprotection.org/. Το βίντεο δείχνει την αλήθεια. Πώς δηλαδή γίνεται η εκπαίδευση ενός ζώου για να κάνει διάφορα στους δρόμους. Το ζώο σε αυτήν την περίπτωση είναι ένα νεαρό ελεφαντάκι, το οποίο στην κυριολεξία κακοποιείται βάναυσα για να μάθει πράγματα που δεν είναι στη φύση του. Γιατί τα ζώα είναι για να ζουν στη φύση τους και όχι να κάνουν τους διασκεδαστές σε εμάς. Τα ζώα δεν είναι διασκεδαστές. Το βίντεο είναι σκληρό αλλά είναι η αλήθεια.

Και στην αλήθεια δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια, όσο και αν πονάμε. Έτσι “εκπαιδεύουν” τους ελέφαντες για να κάνουν διάφορα νούμερα στους δρόμους για τους τουρίστες – Εικόνα 2 Φωτογραφία (AFP Photo) H αλήθεια με τους ελέφαντες που χρησιμοποιούνται για διασκέδαση τουριστών Σύμφωνα με τους οργανισμούς για την προστασία των ζώων, υπάρχουν πάνω από 2,800 ελέφαντες, μόνο στην Ταϊλάνδη που χρησιμοποιούνται ως ατραξιόν. Που εκπαιδεύονται με απάνθρωπους τρόπους για να κάνουν νούμερα στα διάφορα τουριστικά μέρη στις Ανατολικές χώρες. Το βίντεο αυτό είναι κάτι συνηθισμένο. Οι ελέφαντες πρέπει να μάθουν, με οποιοδήποτε τρόπο, να σηκώνουν την προβοσκίδα, να κάνουν μπάνιο, να κουβαλάνε κόσμο, και γενικώς να γίνουν υποτακτικοί. Ο οργανισμός World Animal Protection αγωνίζεται εδώ και χρόνια για να αλλάξει αυτή την κατάσταση. Όμως τα χρήματα είναι πολλά. Και το κέρδος δυστυχώς στον άνθρωπο είναι πάνω από όλα. Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

fanpage

About The Author

Δείτε Επίσης