Έγκυος είχε μία πολύ σπάνια πάθηση.. Μόλις γέννησε, οι γιατροί της είπαν πως δεν είχαν ξαναδεί μωρό σαν το δικό της!

H Stephanie Turner γεννήθηκε με μια σπάνια γονιδιακή πάθηση που κάνει το δέρμα της παχύ, κόκκινο και ξηρό. Πάσχει από ιχθύαση τύπου αρλεκίνου (Harlequin). “Στην γέννα, το σώμα του μωρού είναι γεμάτο παχιές, λευκές πλάκες δέρματος που χωρίζονται από βαθιές χαραμάδες, σαν πανοπλία”, σύμφωνα με το Wikipedia. “Επιπλέον, τα μάτια, τα αυτιά και τα άκρα είναι κολλημένα παράξενα. Λόγω της κατάστασης του δέρματος υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για μοιραίες μολύνσεις.” Όταν γεννήθηκε, οι γιατροί είπαν ότι δεν θα ζούσε – αλλά συνέχισε να ξεπερνά τις πιθανότητες εναντίον της. Αποδίδει την επιβίωση της σε μια κρέμα που βάζει καθημερινά, την προστατεύει από τα βακτήρια και ενυδατώνει το σκληρό της δέρμα.

Η Stephanie είναι η μεγαλύτερη γυναίκα εν ζωή με αυτή την πάθηση στις ΗΠΑ. Δυστυχώς, όμως, δέχεται άσχημα σχόλια και είναι θύμα bullying. Οι ξένοι την πλησιάζουν και την ρωτάνε αν είναι εγκαύματα αυτά που έχει στο δέρμα της Αλλά υπάρχει και ένας ακόμη λόγος που η Stephanie ξεπέρασε τις προσδοκίες των γιατρών και αυτός είναι η απίστευτα αισιόδοξη στάση της για την ζωή. Αυτή η αισιοδοξία έκανε τον άντρα της να την ερωτευτεί. Λίγο μετά τον γάμο τους, η Stephanie έμεινε έγκυος σε ηλικία 23 ετών – αν και ήξερε ότι έτσι ρίσκαρε την ζωή της. Η εγκυμοσύνη στις γυναίκες με αυτή την πάθηση μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνη λόγω του ξεχειλώματος του δέρματος.

Οι γιατροί δεν ήξεραν τι να περιμένουν από την εγκυμοσύνη και τον τοκετό. Δεν είχαν ξαναδεί παρόμοια περίπτωση. Αψηφώντας όλες τις πιθανότητες για μια ακόμα φορά, η Stephanie έφερε στην ζωή ένα υγιές αγόρι. Είναι το πρώτο άτομο με ιχθύαση τύπου αρλεκίνου που γέννησε! Η Stephanie και ο άντρας της απέκτησαν και δεύτερο παιδί, αυτή την φορά ένα υγιές κορίτσι. Τα παιδιά της δεν κληρονόμησαν την ασθένεια, γιατί πρέπει να την έχουν και οι δύο γονείς προκειμένου να κληρονομηθεί. Δείτε την απίστευτη ιστορία της στο βίντεο! Πώς σας φάνηκε η ιστορία της;

Πηγή: diaforetiko.gr

About The Author

Δείτε Επίσης