Ανησυχητικές εναέριες φωτογραφίες δείχνουν τι προκαλεί στο περιβάλλον η αλόγιστη θανάτωση ζώων για το κρέας τους

Ανησυχητικές εναέριες φωτογραφίες δείχνουν τι προκαλεί στο περιβάλλον η αλόγιστη θανάτωση ζώων για το κρέας τους
Η παγκόσμια παραγωγή τροφής σήμερα, είναι ένα χάλι. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο διαμαρτύρονται για τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα μεγάλων πολυεθνικών και ταυτόχρονα καταστρέφουμε το ίδιο το περιβάλλον με την αλόγιστη θανάτωση αναρίθμητων ζώων.
Αυτές οι περιοχές ονομάζονται επίσημα «Concentrated Animal Feeding Operation» (CAFO) αν και η κοινή τους ονομασία είναι εργοστασιακές φάρμες (factory farms). Εκεί στεγάζονται χιλιάδες ζώα σεβάρβαρες συνθήκες με αποτέλεσμα να εξαπλώνονται διάφορες ασθένειες και το ευρύτερο περιβάλλον να υποβαθμίζεται.
Σύμφωνα με το FarmForward, όταν εξέτασαν τα έγγραφα του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης, κατέληξαν ότι το 99% των ζώων στην Αμερική – που καταναλώνονται – μεγαλώνουν σε τέτοιες «φάρμες». Μιλάμε δηλαδή για δισεκατομμύρια ζώα που εκτρέφονται κάθε χρόνο με μόνο σκοπό να σφαγιαστούν, ΜΟΝΟ στην Αμερική! Παγκοσμίως, ο αριθμός ξεπερνά τα 70 δισεκατομμύρια…
Αυτός είναι ο κόσμος που ζούμε πλέον. Θέλουμε να βγάζουμε το μέγιστο δυνατό κέρδος από το οτιδήποτε, ασχέτως με τον κλάδο που ασχολείται κανείς.
– Films for action
Αυτό είναι ένα ενδεικτικό βίντεο για να καταλάβετε για τι πράγμα μιλάμε ακριβώς. Τα στιγμιότυπα είναι από τη βόρεια Καρολίνα, όπου στεγάζονται πάνω από 2.000 τέτοιες «φάρμες».

About The Author

Δείτε Επίσης