Έτσι θα είναι οι άνθρωποι σε 1.000 χρόνια (δείτε βίντεο)

Η εξέλιξη του ανθρώπου τους επόμενους αιώνες βρέθηκε στο επίκεντρο μιας διαδικτυακής εκπομπής επιστήμης, της AsapScience, η οποία πρόβαλε ένα εντυπωσιακό βίντεο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες που επιμελήθηκαν το βίντεο μια σειρά από παράγοντες όπως η επιστημονική πρόοδος αλλά και οι κλιματικές αλλαγές θα προκαλέσουν διαφόρων ειδών αλλαγές στην εμφάνιση αλλά και τις λειτουργίες του ανθρώπου. Πιο όμορφοι και πιο υγιείς αλλά…

Σύμφωνα με το «σενάριο» της εκπομπής σε χίλια χρόνια από σήμερα η προσαρμογή στις κλιματικές αλλαγές θα έχουν πυροδοτήσει γονιδιακές μεταλλάξεις που θα μεταβάλλουν την ανθρώπινη εμφάνιση. Οι άνθρωποι θα είναι πιο ψηλοί, πιο λεπτοί, πιο δυνατοί, θα έχουν πιο σκούρο δέρμα από ότι σήμερα και τα μάτια τους θα είναι κόκκινα. Παράλληλα η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας θα έχει επιτρέψει την δημιουργία νανορομπότ κάθε είδους που θα εμφυτεύονται στο ανθρώπινο σώμα προσδίδοντας στους ανθρώπους νέες δυνατότητες και ικανότητες παρόμοιες με αυτές των υπερηρώων στα κόμικ και τις ταινίες.

Αναμένεται επίσης ένα ζευγάρι που θέλει να αποκτήσει παιδί να μπορεί να το «σχεδιάσει» σύμφωνα με τις επιθυμίες του γεγονός που τελικά θα οδηγήσει σε νέες γενιές ανθρώπων που θα είναι ολοένα και πιο όμορφοι, πιο έξυπνοι και πιο υγιείς. Όμως σύμφωνα με το σενάριο αυτό όλα αυτά θα δημιουργήσουν γενετικές ομοιότητες, θα χαθεί η ποικιλομορφία στο ανθρώπινο είδος, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να κάνει την εμφάνιση της μια επιδημία που να εξαφανίσει την ανθρωπότητα.

via

About The Author

Δείτε Επίσης