https://www.youtube.com/watch?v=xrWM3vh41Bw

Χάζευε τα Κύματα της Θάλασσας κατά τη διάρκεια μιας Καταιγίδας. Αυτό που αντίκρισε δευτερόλεπτα μετά, τον έκανε να Παγώσει! (video)

Ένας άντρας τράβηξε ένα εντυπωσιακό βίντεο κεραυνού να πέφτει μέσα στην θάλασσα στην Daytona Beach στην Φλόριντα. Ο άντρας αυτός ονομάζεται Clint Blevis και κατάφερε να καταγράψει κεραυνούς να χτυπάνε την θάλασσα και μάλιστα από κοντινή απόσταση. Σύμφωνα με την επιστημονική κριτική του βίντεο, ο τεράστιος αυτός κεραυνός ονομάζεται κεραυνός δευτέρου βαθμού. Το HowStuffWorks εξηγεί το φαινόμενο λέγοντας: «Είναι πιθανό μετά τον κύριο κεραυνό να ακολουθήσουν 30-40 δευτερεύοντες κεραυνοί.

Αναλόγως τον χρόνο καθυστέρησης, μπορεί να δούμε έναν κύριο κεραυνό που διαρκεί για ώρα ή ένα κύριο κεραυνό τον οποίο ακολουθούν λάμψεις». Όποια κι αν είναι η επιστημονική του ονομασία, το φαινόμενο είναι πραγματικά συναρπαστικό! Μετά τους μικρούς κεραυνούς, ο Clint κατάφερε να καταγράψει έναν τεράστιο κεραυνό που είναι τόσο ισχυρός που αφήνει μια λωρίδα καμένου αέρα στον ουρανό! Δεν βλέπουμε κεραυνούς από τόσο κοντά – χωρίς τις καταστροφικές τους συνέπειες.

About The Author

Δείτε Επίσης