Μαθητές αποδίδουν τον πιο εντυπωσιακό φόρο τιμής στην κηδεία του αγαπημένου τους δασκάλου.

Οι δάσκαλοι που υπήρξαν καταπληκτικοί,που δούλεψαν σκληρά και άλλαξαν τη ζωή των μαθητών τους, δύσκολα ξεχνιούνται.
Ο Dawson Tamatea, ήταν ένας από αυτούς που επηρέασε τους μαθητές του και είχε εξαιρετικά αποτελέσματα. Δούλεψε σαν καθηγητής μαθηματικών αλλά και σαν γυμναστής στο λύκειο αρρένων στο Palmerston της Νέας Ζηλανδίας. Δούλεψε εκεί από το 1986 μέχρι που απεβίωσε.

Λόγω του θανάτου του, το σχολείο έκλεισε για μισή ημέρα για να μπορέσουν οι μαθητές και το προσωπικό να παραβρεθούν στην κηδεία του. Εκατοντάδες άνθρωποι παρακολούθησαν την κηδεία του, ανάμεσά τους και πολλοί παλιοί μαθητές του, που τίμησαν τον αγαπημένο τους δάσκαλο.

Όταν η νεκροφόρα έφτασε, τα αγόρια εκτέλεσαν τον Haka, έναν αρχαίο πολεμικό χορό των Maori, για τον τελευταίο αποχαιρετισμό. Ο χορός αυτός περιλαμβάνει δυνατές κινήσεις και χτύπημα των ποδιών και των χεριών, όλα σε πολεμικό ρυθμό. Το θέαμα των παιδιών που εκτελούν τον χορό, είναι επιβλητικό και συγκινητικό. Η συναισθηματική φόρτιση τους αποδεικνύει πως ο Mr Tamatea ήταν ένας θρυλικός μέντορας,φίλος και δάσκαλος στα μάτια όλων αυτών που παρευρίσκονταν για να τον αποχαιρετήσουν.

Το σχολείο ανέβασε αυτό το βίντεο που ακολουθεί και έγραψε ‘ Είμαστε υπερήφανοι για την παράσταση των αγοριών μας και πιστεύουμε πως και ο Mr Tamatea θα ήταν.’
Όταν δείτε το βίντεο δεν μπορεί παρά να συμφωνήσετε κι εσείς!

via

About The Author

Δείτε Επίσης