Αντώνης Μερακλής: Θα μαλακώσει η ψυχή σας με την έκπληξη του Γονίδη στον τυφλό τραγουδιστή! (Βίντεο)

Ένα όνειρο ζωής εκπληρώθηκε εκείνη την Τρίτη για τον Αντώνη Μερακλή, τον τραγουδιστή που «βλέπει» με τα μάτια της ψυχής και βγάζει τα προς το ζην παίζοντας ακορντεόν στα σοκάκια της γειτονιάς του, στη Νίκαια. Στο μυαλό του Αντώνη, το απόγευμα της 13ης Οκτωβρίου φάνταζε σαν όλα τα άλλα. Όμως δεν ήταν και αναμφίβολα θα το θυμάται για όλη του τη ζωή.

Είχαμε δώσει ραντεβού στο σπίτι του για να του κάνουμε συνέντευξη. Περίπου στις 18.00. Τον στήσαμε λίγο, ωστόσο αυτός μας περίμενε καρτερικά. Σε έναν τέτοιο άνθρωπο, που χαμογελά παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε «βλέποντας» μόνο με τα μάτια της ψυχής και διαθέτει μία τόσο μελωδική φωνή, δεν άξιζε μία απλή συνέντευξη.

Άξιζε και μία μεγάλη έκπληξη. Τη μεγαλύτερη της ζωής του, που θα μπορούσε να του ανοίξει παράλληλα επαγγελματικούς ορίζοντες που μέχρι σήμερα δεν φανταζόταν. Ο αγαπημένος του τραγουδιστής, ο άνθρωπος που καθημερινά τον εμπνέει και λέει δεκάδες τραγούδια του ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά μας. Ο Σταμάτης Γονίδης, περί ου ο λόγος, μόλις άκουσε ότι πρόκειται να δώσει μεγάλη χαρά σε έναν θαυμαστή του, ο οποίος πανθομολογουμένως έχει τεραστια φωνή, αρκέστηκε να πει «…πες μου ώρα και διεύθυνση». Τόσο απλά…

Φτάνοντας όλοι στο σπίτι του Αντώνη, ο γνωστός καλλιτέχνης, που συνοδευόταν από τη σύζυγό του, Κατερίνα μάς ενημέρωσε ότι δεν θα του κάναμε κατευθείαν τα «αποκαλυπτήρια». Και απ’ ότι αποδείχθηκε είχε δίκιο, καθώς η χαρά του Αντώνη Μερακλή ήταν πολλαπλάσια στη συνέχεια. Μόλις διαβήκαμε το κατώφλι του σπιτιού του όλοι μαζί, ο Αντώνης μάς υποδέχτηκε με ένα πλατύ χαμόγελο. Βέβαια νωρίτερα είχαμε ειδοποιήσει τους οικείους του να μην «μαρτυρήσουν» με κάποιο επιφώνημα την έκπληξή μας, ενώ είχαμε… ξεγελάσει τον ίδιο ότι προσπαθήσαμε αλλά δεν βρήκαμε το ίνδαλμά του, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

«Αντώνη δεν θέλω να έχεις άγχος. Θα είσαι λες και κάνουμε μια φιλική συζήτηση. Πες ότι οι κάμερες δεν είναι εδώ» του είπα, τονίζοντας ότι ήρθαν μαζί κάποιοι συνεργάτες μας, ο Σταμάτης Γονίδης και η σύζυγός του, που ελέω της έκπληξης «βαφτίστηκαν» Γιώργος και Δανάη. Ο ίδιος έγνεψε καταφατικά και τον άφησα να μας μιλήσει για τον εαυτό του. Να μάθει ο κόσμος την ιστορία ζωής του, καθώς τον «τραγουδιστή» Αντώνη Μερακλή τις τελευταίες ημέρες τον έχει μάθει σχεδόν το… μισό Facebook και άπαντες υποκλίνονται στο μεγαλείο ψυχής και στην τόσο ωραία φωνή με την οποία τον προίκισε ο Θεός.

Ενώ μιλούσε λοιπόν για τη ζωή του, ο Σταμάτης Γονίδης κάπνιζε το τσιγάρο του έχοντας κολλήσει το βλέμμα του στον Αντώνη. Τον κοιτούσε με θαυμασμό, γιατί μόνο αυτό το συναίσθημα βγάζει σε όλους ο «Γονίδης τον δρόμων», όπως τον είχαμε αποκαλέσει σε άρθρο που είχαμε κάνει στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Αφού ο Αντώνης μάς άνοιξε την καρδιά του, ήθελε -και θέλαμε φυσικά- να πιάσει το αγαπημένο του ακορντεόν και να μας μαγέψει με τη φωνή του.Του ζητήσαμε να μας ερμηνεύσει ένα τραγούδι του αγαπημένου του Σταμάτη. «Αυτό το τραγούδι» είναι ο τίτλος του και είναι ένα από αυτά που καθημερινά λέει ο Αντώνης Μερακλής.

Το τραγούδι είχε φτάσει στη μέση και μόλις ετοιμαζόταν να ερμηνεύσει και το δεύτερο κουπλέ του, ξαφνικά ο γνωστός καλλιτέχνης τον πλησιάζει και αρχίζει να τραγουδάει αυτός. Λίγα δευτερόλεπτα πέρασαν. Το ξάφνιασμα έδωσε τη θέση του στα δάκρυα συγκίνησης για τον Αντώνη. Βλέπετε, αναγνώρισε αμέσως τη φωνή του και κατάλαβε ότι δίπλα του είχε τον άνθρωπο τον οποίο -όπως εκμυστηρεύτηκε αργότερα- «…παρακαλούσα τον Θεό κάποια στιγμή να σε γνωρίσω».

Μετά το τέλος του τραγουδιού, οι δυο τους κάθισαν δίπλα-δίπλα, με τον Αντώνη να λέει και να ξαναλέει ότι δεν πιστεύει αυτό που συμβαίνει. Η χαρά του ήταν ανείπωτη και το χαμόγελό του ήταν τέτοιο που όμοιο δεν έχουμε δει… Το καλύτερο, πάντως, ο Σταμάτης Γονίδης το κρατούσε για το τέλος, καθώς δεσμεύτηκε ότι θα δώσει στον συνάδελφό του (γιατί πράγματι είναι) το καλύτερο του τραγούδι, το οποίο προόριζε για το επόμενο cd του.
Τα δάκρυα χαράς του Αντώνη

via

About The Author

Δείτε Επίσης