Ιερέας που κακοποιούσε την Έλενα Φραντζή: «Είμαι αθώος και περιμένω την ανάσταση»

Προκαλούν με τις δηλώσεις τους, ο ιερέας στην Κύπρο που βίαζε από 4 χρονών την θετή του κόρη, αλλά και η σύζυγός του. Το κορίτσι, έπειτα από χρόνια κακοποίησης -όχι μόνο από την ιερέα αλλά και από την σύζυγό του- στα 29 του χρόνια και μη μπορώντας να ξεπεράσει όλα όσα του συνέβησαν έβαλε τέλος στη ζωή του την περασμένη Παρασκευή. Ο ιερέας είχε καταδικαστεί σε 2 χρόνια φυλακή, εξέτισε την ποινή και βγήκε. Μάλιστα, σαν να μην έφτανε αυτό επέστρεψε κανονικά στα ιερατικά του καθήκοντα. Η ατιμωρησία ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ύστερα από ατελείωτα χρόνια κακοποίησης για την Ελενα Φραντζή. Μην μπορώντας να συνέλθει από όλα αυτά που βίωσε και αντιμετωπίζοντας ψυχολογικά προβλήματα η νεαρή αυτοκτόνησε.

Και ενώ η 29χρονη έχει φύγει από τη ζωή, η σύζυγος του ιερέα εξακολουθεί να προκαλεί λέγοντας ότι είναι η ίδια με τον σύζυγό της που ανεβαίνουν Γολγοθά, ότι έχει ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο η άτυχη Έλενα παραδεχόταν ότι όσα υποστήριξε κατά του ιερέα ήταν ψέματα. Επιχείρησε δηλαδή, με άλλα λόγια, να παρουσιάσει την Ελενα Φραντζή ως ψεύτρα, κλέφτρα και ανήθικη. Ειδικότερα, η παπαδιά σε κυπριακή τηλεοπτική εκπομπή υποστήριξε ότι οι κατηγορίες κατά του παπά συζύγου της ήταν κατασκευασμένες και ότι η Έλενα Φραντζή χρηματίστηκε από πρόσωπα τα οποία δεν θέλησε να κατονομάσει. Η πρεσβυτέρα υποστήριξε ακόμη πως η αστυνομία έχει στην κατοχή της ηχογράφηση στην οποία η Έλενα Φραντζή, μιλώντας με την άλλη θετή κόρη της οικογένειας, παραδέχτηκε ότι χρηματίστηκε. Δήλωσε ακόμη ότι πήρε πολλά λεφτά, ισχυριζόμενη πως η Έλενα είχε αναφέρει πως δεν θα έκανε την καταγγελία για 10.000 – 15.000 ευρώ, αλλά για πολύ περισσότερα, και μάλιστα κάποιος της τα χρωστούσε.

«Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της. Εγώ έχω πάει στην κηδεία της», δήλωσε η πρεσβυτέρα, όμως «με αυτά τα λόγια δεν άντεξα, θύμωσα πολύ». Η πρεσβυτέρα σε καμία περίπτωση δεν τεκμηρίωσε τα όσα καταλόγισε στην Έλενα Φραντζή, επισημαίνοντας πως δέχεται απειλές. «Με απειλούν. Δεν μπορώ να σας πω ποιοι τη χρημάτισαν. Εγώ τώρα δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό. Καμιά μάνα δεν θα ανεχόταν τέτοιες πράξεις από τον άντρα της. Θέλω να σας πω πως όταν μια γυναίκα, μια μάνα, βλέπει αυτά που η Έλενα κατηγόρησε τον άντρα μου, θα έφευγα να πάω στο μοναστήρι και θα είχα ψυχολογικά προβλήματα». Αρνούμενη τα όσα είχαν συμβεί η παπαδιά ισχυρίστηκε πως εάν όντως συνέβαιναν όσα ακούστηκαν «ή θα πάθαινα ψυχολογικά ή θα κλεινόμουν σε μοναστήρι. Εντούτοις, είμαι ένας ήπιος άνθρωπος, θέλω να με αγαπά ο Θεός και ας μην με αγαπά ο κόσμος».

Παρά τις καταγγελίες που υπάρχουν για κακοποίηση σωματική της Ελενης και από την ίδια, η παπαδιά προέτρεψε το τηλεοπτικό κοινό -είχε βγει σε τηλεοπτική σύνδεση σε κυπριακό κανάλι- «Να ρωτήσετε τους χωριανούς πόσο αγαπούσα την Έλενα». Σ’ ό,τι αφορά ξυλοδαρμό της Έλενας με κουτάλα από την ίδια την πρεσβυτέρα, είπε ότι όντως συνέβη, όταν διαπίστωσε κλοπή χρυσαφικών της Αγίας Παρασκευής από την οικία της. «Ήταν η μοναδική περίπτωση που χειροδίκησα στην Έλενα», σημείωσε η πρεσβυτέρα. Ο ιερέας επέλεξε να κάνει μόνο ένα καταληκτικό σχόλιο: «Ο Γολγοθάς για μένα άρχισε εδώ και καιρό και βρίσκομαι στον σταυρό, αναμένω την ανάσταση του Χριστού, για να φέρει ανάσταση σε μένα και την οικογένειά μου. Είμαι αθώος και περιμένω την ανάσταση» Σε μία άλλη εξέλιξη η Ιερά Σύνοδος του απαγόρευσε να ιερουργεί και τον παραπέμπει σε Συνοδικό Δικαστήριο με το ερώτημα της καθαίρεσης.

About The Author

Δείτε Επίσης