Κορονοϊός – Σύψας: Τα 4 ορφανά κρούσματα έκλεισαν τα σχολεία – Άσχημα νέα για τον 66χρονο

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Νίκος Σύψας στο Mega αποκάλυψε ότι τα τέσσερα “ορφανά” κρούσματα στην πρωτεύουσα οδήγησε στην απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων. Οι τέσσερις φέρονται να μην έχουν ύποπτο ιστορικό, να μην έχουν ταξιδέψει σε χώρα με επιβεβαιωμένα κρούσματα και δεν έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει νοσήσει, γεγονότα που προκαλούν ανησυχία. Πρακτικά, οι αρχές δεν είχαι σε θέση να γνωρίζουν πως “κόλλησαν” οι τέσσερις τον ιό κι αυτό είναι ένα κρίσιμο στοιχείο που αλλάζει τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Ειδικότερα ο Νικός Σύψας σε δηλώσεις του στο MEGA σχετικά με το κλείσιμο των σχολείων όλης της χώρας ανέφερε ότι:

“Τα σχολεία κλείνουν για 14 ημέρες γιατί εμφανίστηκαν 5 “ορφανά” κρούσματα τα οποία δεν γνωρίζουμε από που κόλλησαν”. Όσον αφορά στα φροντιστήρια ο κ. Σύψας τόνισε ότι θα υπάρξουν διευκρινήσεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν στα φροντιστήρια. Η κάθε περίπτωση θα εξετάζεται χωριστά σύμφωνα με τον Καθηγητή και θα εξαρτάται από τον αριθμό των μαθητών του τμήματος. Λίγο αργότερα ωστόσο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ζήτησε να κλείσουν όλα τα φροντιστήρια. “Δεν είναι καλά τα νέα για τον 66χρονο που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Πάτρας” διευκρίνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας τονίζοντας ότι δεν επιθυμεί να επεκταθεί περισσότερο.

Πέντε νέοι ασθενείς, 89 στο σύνολο Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κοροναϊό, ανέρχεται πλέον σε 89. Παράλληλα ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως η κατάσταση του ασθενούς που νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και είναι κρίσιμη. Κλείνουν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια για τις επόμενες 14 ημέρες Το κλείσιμο των σχολείων, των πανεπιστημίων και σε όλες τις δομές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια καθώς και πανεπιστήμια) για τις επόμενες 14 ημέρες ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας σε σχετικές δηλώσεις του. Το μέτρο όπως εξήγησε ο κ. Κικίλιας είναι προληπτικό και έχει ως κύριο στόχο να μειωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα. Ο ίδιος είπε ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα.

Με έμφαση επανέλαβε ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού, έκανε λόγο για ατομική ευθύνη και είπε επί λέξη ότι “είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα”. Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, ανακοινώσεις για τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του κορονοϊού, την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών, αναμένεται να κάνει την Τετάρτη και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης θα μετάσχει σήμερα στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία έχει καλέσει τους ηγέτες της Ε.Ε. ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, για το συντονισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του κορονοϊού.

thetoc

About The Author

Δείτε Επίσης