Γιατροί στο Μπέργκαμο: Να δουν όλοι ποιος είναι ο κορωνοϊός! (VIDEO)

Σκληρές εικόνες από ρεπορτάζ του Sky News Την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ιταλία, αποτυπώνουν οι συγκλονιστικές εικόνες του ρεπορτάζ του Sky News από το νοσοκομείο Papa Giovanni XXII στο Μπέργκαμο, την περιοχή της Λομβαρδίας που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού. Με γεμάτους ακόμα και τους διαδρόμους αναμονής από ράντζα και μηχανήματα υποστήριξης της αναπνοής, καταγράφονται οι υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού να αντιμετωπίσουν το φονικό ιό. αντιμετωπίσουν την κατάσταση. «Όλοι είχαμε ακούσει τι συνέβαινε εκεί μέσα, αλλά δεν είχε επιτραπεί σε κανέναν δημοσιογράφο να το δει με τα μάτια του, μέχρι τώρα.

Η πόλη του Μπέργκαμο μας προσκάλεσε προκειμένου να δείξουμε σε όλους πόσο επείγουσα και πρωτοφανής είναι αυτή η καταστροφική κατάσταση», αναφέρει ο Βρετανός δημοσιογράφος Stuart Ramsay, που φορώντας προστατευτική στολή καταγράφει την κατάσταση. «Θέλουν να το δείτε. Θέλουν ο πληθυσμός των διαφόρων χωρών να κρίνει την απόκριση των κυβερνήσεών τους. Επειδή δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία ότι κανείς δεν γνώριζε. Η Ιταλία δεν γνώριζε. Τώρα όλοι οι άλλοι γνωρίζουν», τονίζει ο δημοσιογράφος αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Οι ιατρικές ομάδες δίνουν μια μάχη εδώ και χάνουν. Οπουδήποτε αλλού θα ήταν περιστατικά που χρήζουν περίθαλψης σε ΜΕΘ όμως εδώ, για να πληροίς τα κριτήρια, πρέπει να είσαι στο χείλος του θανάτου (…)

Τόσο άσχημα είναι τα πράγματα», σημειώνει και συνεχίζει: «Μέλη του προσωπικού μας κάνουν νόημα να κάνουμε στην άκρη, ενώ σπρώχνουν φορεία με άνδρες και γυναίκες συνδεδεμένους με κινητούς αναπνευστήρες. Δεν επικρατεί χάος αλλά οι ρυθμοί είναι πυρετώδεις. Περνούν βιαστικά από θαλάμους ξέχειλους με κρεβάτια που είναι όλα κατειλημμένα από κόσμο που υποφέρει: οι ασθενείς αγωνίζονται να πάρουν ανάσα και πιάνουν το στήθος τους ενώ σωληνάκια τους χορηγούν οξυγόνο».

Οι γιατροί του νοσοκομείου, περιγράφουν την αγωνία τους αλλά και την ανησυχία συναδέλφων τους από άλλες χώρες που προσπαθούν να προετοιμαστούν για τέτοιες καταστάσεις. Σημειώνουν πως το απόλυτο lockdown, είναι ο μόνος τρόπος να επιβραδυνθεί ο ιός. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες υγείας σε όλο τον κόσμο, αναφέρεται στο ρεπορτάζ, είναι ότι όταν η καμπύλη της μόλυνσης ανεβαίνει και εκτοξεύεται, τότε όλοι οι πόροι, όλες οι προμήθειες εξαντλούνται αμέσως, καθώς πολλά νοσοκομεία έχουν τις ίδιες απαιτήσεις ταυτόχρονα. «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή… Μιλούν για Αποκάλυψη» καταλήγει ο δημοσιογράφος, επισημαίνοντας ότι «το Μπέργκαμο ήθελε να δούμε αυτό… θέλουν να στείλουν ένα απλό μήνυμα στον κόσμο: «Ετοιμαστείτε»».

About The Author

Δείτε Επίσης