Έρευνα για τον κορωνοϊό αλλάζει όλα όσα ξέραμε – «Ενδεχομένως να μεταδίδεται και με τον αέρα», λένε Αμερικανοί επιστήμονες (ΒΙΝΤΕΟ)

Άλλα ισχύουν ωστόσο για την μεταδοτικότητα του ιού στην Ευρώπη και άλλα στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού; Όλο και περισσότερους «οπαδούς» βρίσκει η άποψη πως ο νέος κορωνοϊός ή αλλιώς Covid-19 μπορεί να μεταδίδεται όχι μόνο μέσω σταγονιδίων από το βήχα ή το φτέρνισμα αλλά και με τον αέρα! Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του καναλιού OPEN, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και Πρόεδρος Επιτροπής Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, Χάρβεϊ Φάινμπεργκ, εξηγεί πως αυτός ο τρόπος μετάδοσης του ιού είναι αρκετά πιθανός, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου. «Είναι πολύ πιθανό πως τα σωματίδια στον αέρα, όπως τα σταγονίδια, μπορούν να μεταφέρουν τον ιό. Υπάρχουν ακόμη πολλά που έχουμε να μάθουμε και σε αυτήν την χρονική στιγμή πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και προσεκτικοί» Μάλιστα η εν λόγω έρευνα που έχει την υπογραφή του καθηγητή του Χάρβαρντ έχει κινητοποιήσει μέχρι και τον Λευκό Οίκο.

Πληροφορίες από την Ουάσινγκτον θέλουν τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να σκέφτεται σοβαρά την υπογραφή σχετικού διατάγματος προκειμένου οι πάντες να φοράνε μάσκες στις ΗΠΑ. Η νέα έρευνα δεν ανήκει ωστόσο αποκλειστικά σε στοιχεία που συλλέχθηκαν στις ΗΠΑ, με Κινέζους επιστήμονες της πολύπαθης επαρχίας Γουχάν να υποστηρίζουν πως μόρια του ιού μπορούν να μείνουν στον αέρα. Μεγαλύτερος είναι φυσικά ο κίνδυνος για τους κλειστούς χώρους, όπου ο όποιος αερισμός είναι περιορισμένος ή και ανύπαρκτος. Τα παραπάνω επιστημονικά δεδομένα, που αποτελούν δυστυχώς πολλά παραπάνω από απλές θεωρίες, αλλάζουν άρδην τις μέχρι σήμερα αντιλήψεις των επιστημόνων στην Ευρώπη, μεγάλη μερίδα των οποίων συνεχίζει να διατρανώνει πως ο νέος κορωνοϊός δεν μεταδίδεται από τον αέρα. Τελικά τι ισχύει;

About The Author

Δείτε Επίσης