«Βυθίστε Ελληνικό πλοίο ή ρίξτε μαχητικό» – Ποιοι γράφουν για «ΠΟΛΕΜΙΚΗ εντολή Ερντογάν»

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Die Welt», ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε πριν από λίγες μέρες εντολή για «βύθιση Ελληνικού πολεμικού πλοίου με τις λιγότερες δυνατές ανθρώπινες απώλειες» ή για «κατάρριψη Ελληνικού μαχητικού».

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα οι Στρατηγοί του Σουλτάνου το αρνήθηκαν

Το δημοσίευμα δεν έχει διαψευστεί μέχρι στιγμής…

Δεν αποκλείεται φυσικά το δημοσίευμα να αποτελεί προπαγάνδα των Γερμανών, προκειμένου να στηρίξουν τις απειλές Ερντογάν. Βέβαια, δημοσιογράφος από την εν λόγω εφημερίδα είχε κρατηθεί σε τουρκικές φυλακές.

Ίσως και πάλι ο Ερντογάν να ψάχνεται για «θερμό επεισόδιο» χωρίς ανθρώπινες απώλειες και χωρίς τον κίνδυνο γενίκευσης της σύρραξης και ανοιχτής σύγκρουσης με την Ελλάδα. Ρωτώντας τους Στρατηγούς, αν αυτό είναι εφικτό με βύθιση πλοίου ή κατάρριψη μαχητικού, πήρε ενδεχομένως αρνητική απάντηση.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Πυρά κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε για άλλη μία φορά ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας τις κινήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο ως αναζήτηση Δικαιοσύνης!!

«Η Τουρκία αποστρέφεται αυτό το παιχνίδι σκιών. Είναι αστείο (άλλες χώρες) να χρησιμοποιούν την Ελλάδα, που είναι ανίκανη, ως δόλωμα κατά μίας περιφερειακής και παγκόσμιας δύναμης όπως η Τουρκία», δήλωσε και η αλήθεια είναι πως αυτό δεν το είχαμε ξανακούσει.

Επιχειρώντας να συνδέσει την παρουσία του ενώπιον των δικαστών με την ένταση που υπάρχει με την Ελλάδα, είπε: «Οι κινήσεις μας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο είναι κινήσεις για να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Ο Τούρκος Πρόεδρος μίλησε απαξιωτικά για την Ελλάδα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι αστείο να βλέπεις μια χώρα που πνίγεται σε μια κουταλιά νερό να θέλει να πλήξει την Τουρκία στην διεθνή αρένα».

Όπως τόνισε, αναφερόμενος εμμέσως στην Γαλλία, η εποχή των αποικιακών δυνάμεων έχει τελειώσει.

«Πιστεύουμε ότι σε αυτή τη νέα περίοδο οι σύμμαχοι της Τουρκίας θα σταδιακά θα αυξηθούν», σημείωσε, όπως μεταδίδει η Sabah.

ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΕ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

Σε αυτό το κλίμα η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» υποστηρίζει προκλητικά πως η μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού από την Ελλάδα στο Καστελόριζο -κατά παράβάση των διεθνών συνθηκών όπως υποστηρίζει- δίνει το δικαίωμα επέμβασης της Τουρκίας.

Η «Γενί Σαφάκ» επικαλείται δηλώσεις «ειδικών», σύμφωνα με τις οποίες, το Καστελόριζο πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένο, κάτι σήμερα που δεν ισχύει, δίνοντας το δικαίωμα στην τουρκική πλευρά να παρέμβει για να επαναφέρει τη «νομιμότητα».

Μιλώντας μάλιστα στην εφημερίδα, ο καθηγητής του Τμήματος Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου του Μαρμαρά Καθηγητής Δρ. Σελαμί Κουράν, υποστήριξε πως η Ελλάδα από τη δεκαετία του 1960 έχει προχωρήσει στην παράνομη στρατικοποίηση 16 νησιών του Αιγαίου Πελάγους, κατά παράβαση των Διεθνών Συνθηκών, επισημαίνοντας πως: «Εάν παραβιαστεί αυτή η προϋπόθεση, ανοίγει το ερώτημα για την εγκυρότητα αυτής της συνθήκης» και πως η Τουρκία θα πρέπει να θέσει το θέμα στα διεθνή φόρα.

Ο Κουράν, δήλωσε πως εάν η Τουρκία θεωρήσει πως υπάρχει απειλή για την εθνική της ασφάλεια ή την ανεξαρτησία των στρατιωτικών της κινήσεων στη θάλασσα, μπορεί να επικαλεστεί το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ και να λάβει όλα εκείνα τα αναγκαία στρατιωτικά μέτρα κατά της χώρας μας. «Εάν αποτύχουν οι πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες, μπορεί η Τουρκία να λάβει τ’ απαραίτητα στρατιωτικά μέτρα βάσει του νόμιμου αμυντικού δικαιώματος του άρθρου 51 του ΟΗΕ και να εξουδετερώσει κάθε στρατιωτική παρουσία στα νησιά, ένα προς ένα», δήλωσε προκλητικά.

via

About The Author

Δείτε Επίσης