Σεφ μας δείχνει πώς να κόβουμε κρεμμύδια σωστά χωρίς δάκρυα! (Βίντεο)

Η μαγειρική δεν είναι άσχημη αλλά η κοπή των κρεμμυδιών αποτελεί αρνητική εμπειρία αναπόφευκτα. Θα ήταν λάθος να αφαιρέσει κανείς τα σημαντικά κρεμμύδια από τη διατροφή του και ευτυχώς, ένας σεφ του YouTube έχει ανακαλύψει ένα φοβερό τρόπο για να μην δακρύζει κανείς όταν τα καθαρίζει. Επίσης, μοιράζεται την εκπληκτική τεχνική του και το πώς θα απομακρυνθούν τα αέρια που προκαλούν δάκρυα. Ο Jack Scalfani θέλει να δείξει πως μπορείτε να σταματήσετε να κλαίτε στην κουζίνα. Τουλάχιστον όταν πρόκειται να κόψετε κρεμμύδια. Ο οικοδεσπότης της εκπομπής «Μαγειρική με τον Jack Show» αποφάσισε να μοιραστεί το μυστικό του. Cooking With Jack Show / YouTube Το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε τη βάση του κρεμμυδιού. Η βάση βρίσκεται εκεί που είναι οι ρίζες.

Ο σεφ κόβει τα κρεμμύδια με απίστευτο τρόπο. Cooking With Jack Show / YouTube Αυτό, θα πρέπει να γίνει πριν ξεκινήσετε να τα ξεφλουδίζετε. Θα χρειαστείτε ένα μικρό μαχαίρι πριν ξεκινήσετε να κόβετε το κρεμμύδι γύρω από τη βάση του. Cooking With Jack Show / YouTube Όταν είστε έτοιμοι, θα πρέπει να μάθετε πώς να κόβετε σωστά το κρεμμύδι. Βεβαιωθείτε ότι αφήσατε ένα λεπτό μέρος μεταξύ της ρίζας και του κύκλου που κάνατε με το μαχαίρι. Cooking With Jack Show / YouTube Το κομμάτι που θα κοπεί πρέπει να είναι σαν κώνος. Κολλήστε το μαχαίρι στη μια γωνία και αρχίστε να κόβετε κωνικά το επάνω μέρος του. Cooking With Jack Show / YouTube Τώρα, μπορείτε να το απομακρύνετε εύκολα με το χέρι σας. Το σημείο που αφαιρέθηκε έχει όλο το αέριο που προκαλεί τα δάκρυα. Έτσι, τώρα μπορείτε να κόψετε το υπόλοιπο χωρίς να δακρύσετε. Cooking With Jack Show / YouTube Ίσως κάποιοι θεωρήσουν πως είναι πιο χρονοβόρο από τον κλασσικό τρόπο κοπής του κρεμμυδιού. Σωστά, μερικά δάκρυα δεν είναι τίποτα μπροστά στην εξοικονόμηση χρόνου. Cooking With Jack Show / YouTube Μπορεί να σκεφτείτε πως έτσι πετάτε ένα καλό κομμάτι από το κρεμμύδι.

Σωστά, εκτός όμως από το κρεμμύδι θα απαλλαγείτε από την επίπονη διαδικασία. Τα μάτια σας δεν τσούζουν και δεν κλαίτε. Εκτός κι αν το κόψετε μέσα στη σάλτσα ή το πιάτο που ετοιμάζετε. Cooking With Jack Show / YouTube Γιατί τα γευστικά κρεμμύδια προκαλούν δάκρυα; Αν είστε σεφ ή απλά σας αρέσει η μαγειρική, τα μάτια σας θα επηρεαστούν από τις χημικές ουσίες με βάση το θείο και θα ερεθίσουν τα μάτια και τη μύτη σας. Έτσι, η μαγειρική θα γίνει μια λιγότερο ευχάριστη εμπειρία. Cooking With Jack Show / YouTube Χάρις στον Jack Scalfani μπορείτε να κόψετε τον πυρήνα με τα επιβλαβή αέρια. Μπορείτε επίσης να μουλιάσετε για μια ώρα τα κρεμμύδια μέσα σε κρύο νερό πριν τα κόψετε ή να τα τοποθετήσετε σε ένα μπλέντερ για να κοπούν χωρίς δάκρυα. Cooking With Jack Show / YouTube.

anatropionline.gr

About The Author

Δείτε Επίσης