Ελληνοκύπρια δασκάλα ξεσπά για τους εθνομηδενιστές: «Όταν ακούνε Ελλάδα-Έθνος τους πιάνει αλλεργία»

Πύρινα λόγια αλήθειας από μία δασκάλα, η οποία δε φοβάται να πει τα πράγματα όπως ακριβώς αυτά είναι. Απάντηση στις λεκτικές επιθέσεις τις οποίες δέχτηκε στα social media όλο το προηγούμενο διάστημα με αφορμή την ομιλία της 28ης Οκτωβρίου έδωσε η εκπαιδευτικός Ελένη Σιούφτα σε συνέντευξή της στην Κατερίνα Χριστοφίδου για την Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι. «Από τις 28 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, το Συγκρότημά σας είναι υπόδειγμα σωστής Δημοσιογραφίας.

Έχω αρνηθεί να δώσω συνεντεύξεις σε άλλα Μέσα, για τον λόγο ότι πρώτα με καταδίκασαν και μετά ζητούσαν από εμένα να δώσω εξηγήσεις για κάποια σημεία της ομιλίας μου», είπε, σύμφωνα με το sigmalive «Το ό,τι έγινε το αντιμετώπισα με ψυχραιμία. Παρακολουθώντας όλο τον προηγούμενο καιρό τι συμβαίνει με άλλους ανθρώπους οι οποίοι υποστηρίζουν τα εθνικά ιδανικά και είναι πατριώτες, τους αντιμετώπιζαν με τον ίδιο τρόπο, οπότε ήμουν προετοιμασμένη». Κληθείσα να απαντήσει σχετικά με το εάν σήμερα υπάρχουν πατριώτες και προδότες, η κα Σιούφτα απάντησε: «Έχω αποκαταστήσει μέσα μου αυτό το θέμα πατριώτες-προδότες με το εξής ποίημα: «Ο ένας έλεγε ο Γρίβας ήταν ο προδότης. Ο άλλος είπε ότι ο Μακάριος ήταν ο προδότης. Το πτώμα δεν μίλησε.

Ήταν πολύ απασχολημένο με την κηδεία του». «Δεν θα τους έλεγα προδότες, αλλά αποπροσανατολισμένα άτομα όλους αυτούς που πολεμούν όσους προσπαθούν να διαφυλάξουν την εθνική μας υπόσταση», σημείωσε με νόημα. Κληθείσα να απαντήσει αναφορικά με το τι ήταν εκείνο το οποίο πιστεύει πως ενόχλησε αυτούς που της άσκησαν κριτική, απάντησε ως εξής: «Θεωρώ πως άλλο πράγμα τους ενόχλησε και άλλο χρησιμοποίησαν για να ξεκινήσει αυτός ο κανιβαλισμός». «Στο κύριο μέρος της ομιλία μου είχα αναφερθεί στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και ο επίλογός μου ήταν η απάντηση στον τίτλο που είχα δώσει στην ομιλία μου, που είναι πόσο απέχουμε σήμερα από το ΟΧΙ του 1940. Είχα πει ότι, το πώς ορίζει ο καθένας τον όρο πατρίδα, καθορίζει και την απόσταση από αυτά τα ΌΧΙ. Είχα αναφερθεί στους εχθρούς της εθνικής μας υπόστασης ως Ελληνισμού γενικότερα.

Είπα πως ο εχθρός είναι εντός των τειχών. Εξηγούσα πως εχθρός είναι εκείνος που σε ωθεί να συμμετέχεις σε πορείες περηφάνιας επιβραβεύοντας τη διαστροφή. Πιάστηκαν από τη λέξη διαστροφή και διευκρίνισα μετά από κάποια σχόλια ότι αναφερόμουν σε κάποιες ακραίες συμπεριφορές που προσβάλλουν τα ιερά και τα όσια. Όπως, δηλαδή, οι πορείες περηφάνιας στη Θεσσαλονίκη που έβαζαν τους Αγίους πάνω στα γεννητiκά τους όργανα. Λυπάμαι, αλλά αυτό το πράγμα το καταδικάζω, το θεωρώ απαράδεκτο και δεν είμαι υποχρεωμένη να το δεχτώ». «Δικαιούται ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει σπίτι του, να κάνει αν θέλει και παρελάσεις, αλλά σε ένα πλαίσιο που να μην προσβάλλει τον οποιοδήποτε. Αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε με τη διευκρίνιση», τόνισε, μιλώντας παράλληλα για άηθες «επιτελείο της φίμωσης».

Για τη λέξη «αλλόθρησκος» την οποία χρησιμοποίησε και χαρακτηρίστηκε ρατσίστρια, δήλωσε: «Γιατί τους ενόχλησε η λέξη; Όταν υπάρχει μια πλειοψηφία και η μειοψηφία έχει άλλη θρησκεία, είναι αλλόθρησκοι. Είχα πει ότι με ενοχλεί να βλέπω να κατεβάζουν εικόνες από τις τάξεις για χάρη οποιουδήποτε ενοχλείται». Τόνισε ότι δεν την ενόχλησαν τα αρνητικά σχόλια, καθώς προέρχονταν από άτομα μιας συγκεκριμένης ιδεολογίας. «Λειτουργούν με ένα τρόπο που, όταν αναφέρεις τη λέξη Ελλάδα, έθνος, αμέσως τους πιάνει αλλεργία». «Όταν έχεις μια Διευθύντρια του Γραφείου του ΑΚΕΛ να ζητά δημόσια να έρθει κάποιος να με βγάλει από την τάξη και να μου πάρει το πτυχίο να το βάλει στο shredder, τότε αυτή είναι ρητορική αγάπης;», διερωτήθηκε.

Αυτές τις συμπεριφορές και ενέργειες τις κάνουν σε περιόδους Χούντας οι φασίστες, δήλωσε, υπογραμμίζοντας, στην εξέλιξη, το γεγονός φάνηκε πως έχει ιδεολογικό υπόβαθρο. «Από την πλευρά μου δε νιώθω ούτε μίσος ούτε ό,τι άλλο αρνητικό. Απλά ανησυχώ που δεν μπορούν να δεχτούν ότι κάποιος άλλος άνθρωπος έχει διαφορετική άποψη», δήλωσε. «Ίσως μια επίσκεψη στην ακριτική Αθηαίνου με τις ταμπέλες να καλωσορίζουν στις τουρκοκρατούμενες περιοχές με ταμπέλες και συρματοπλέγματα, να τους κάνει να σκεφτούν διαφορετικά. Ίσως αν κοίταζαν τον Πενταδάχτυλο, που είναι φορτωμένος τις φρικτές κιλοβατώρες του, να καταλάβαιναν γιατί μιλώ έτσι», καταλήγει η εκπαιδευτικός.

About The Author

Δείτε Επίσης