Γεννήθηκε χωρίς τους νευρώνες-γέφυρες που ενώνουν τα δυο ημισφαίρια του εγκεφάλου της με αποτέλεσμα να έχει πρόβλημα με την ομιλία της, υπάρχουν μέρες που δε μπορεί να συντονίσει τα άκρα της

Η Stacey γεννήθηκε με μια σπάνια γενετική διαταραχή, που ονομάζεται αγενεσϊα του μεσολοβίου. Στην ουσία γεννήθηκε χωρίς τους νευρώνες-γέφυρες που ενώνουν τα δυο ημισφαίρια του εγκεφάλου της. Επιπλέον, διαθέτει ένα μη φυσιολογικό 3Q χρωμόσωμα, το οποίο οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο ακόμη δεν έχουν ανακαλύψει τη λειτουργικότητά του. Αυτό που γνωρίζουν είναι ότι αυτές οι δύο καταστάσεις έχουν οδηγήσει τη Stacey σε πολλές σωματικές και εγκεφαλικές περιπέτειες.

Έχει πρόβλημα με την ομιλία της, υπάρχουν μέρες που δε μπορεί να συντονίσει τα άκρα της και όπως το περιγράφει η μητέρα της, Shannon, «η Stacey έχει τη νοητική ανάπτυξη ενός 2χρονου«. Είναι μια 18χρονη κοπέλα που χρειάζεται συνεχώς υποστήριξη ακόμη και στις πιο απλές, καθημερινές λειτουργίες. Τα αδέρφια της όμως, η 17χρονη Michelle και ο 12χρονος Robby, όπως και οι γονείς της, είναι δίπλα της και τη στηρίζουν σε κάθε της βήμα. Δε την αντιμετωπίζουν ως «βάρος». Γι” αυτούς «είναι το καλύτερο πράγμα που έχει συμβεί στη ζωή τους«.

About The Author

Δείτε Επίσης