Ένας 21χρονος αγρότης με το τρακτέρ του εκτελεί φανταστικά ακροβατικά

Έχουμε ακούσει για τους οδηγούς αυτοκινήτων και τους ποδηλάτες ακροβατικών τύπου Έβελ Κνίβελ, που δείχνουν τις τολμηρές ικανότητές τους στα μηχανοκίνητα οχήματα. Επιταχύνουν σε δύο τροχούς, και συχνά σε ένα, τρέχουν σε γκρεμούς, σε απότομες κλίσεις, μερικές φορές πετάνε ακόμη και στον αέρα. Ένας άνθρωπος το πήγε ένα βήμα πιο μακριά και αξιοποίησε όλες τις φιλοδοξίες του για τα ακροβατικά στο όχημά της επιλογής του … που δεν είναι, τεχνικά, όχημα αλλά ένα κομμάτι του αγροτικού εξοπλισμού. Αυτός ο νεαρός αγρότης κάνει σούζες με το τρακτέρ του! Όταν είστε ένας σχετικά νεαρός που ζει και εργάζεται στην αγροτική ύπαιθρο, μερικές φορές η πλήξη που σας διακατέχει μπορεί να βγει σε καλό. Αυτό πιθανότατα συνέβη στην περίπτωση του Γκάτζι Μπάνσρα, ενός 21χρονου αγρότη που εργάζεται στα χωράφια του πατέρα του, στο Πουντζάμπ της Ινδίας. Πριν από τέσσερα χρόνια, ο νεαρός Γκάτζι εγκατέλειψε το κολέγιο και επέστρεψε στο σπίτι για να βοηθήσει τον μπαμπά του στο πότισμα των χωραφιών. Αρκετά άφραγκος για να αγοράσει μια μοτοσυκλέτα αλλά γεμάτος όνειρα να οδηγήσει την δική του Χάρλεϊ, ο Γκάτζι χρησιμοποίησε το πιο κοντινό διαθέσιμο όχημα για να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του. Το τρακτέρ του πατέρα του. Ο Γκάτζι δεν είχε ποτέ ακούσει ή δει βίντεο με ακροβατικά που εκτελούνται σε αγροτικά μηχανήματα, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να ακολουθήσει τα όνειρά του.

Μεγάλα όνειρα σε μεγάλες ρόδες. Ομολόγησε: «Θα είμαι ειλικρινής, δυστυχώς απέτυχα την πρώτη μέρα, καθώς το τρακτέρ ήταν βαρύ και δεν ξανά προσγειώθηκε στο έδαφος.» Οι πρώτες του προσπάθειες ήταν πλήρεις αποτυχίες, αλλά ο Γκάτζι ήταν νέος και είχε τεράστια πράσινα χωράφια γύρω του. Συνέχισε να ασκεί το επάγγελμα και, μέσα σε τρεις μήνες, είχε τελειοποιήσει το πρώτο του ακροβατικό, σηκώνοντας το τεράστιο όχημα των 900 κιλών στις πίσω ρόδες. Το οδηγούσε στις πίσω ρόδες επί 100 μέτρα! Σύντομα άρχισε να επιδεικνύει τις δεξιότητές του σε φίλους και αγρότες από γειτονικούς αγρούς. Δεν ήταν πολύ καιρό πριν οι άνθρωποι ξεκινήσουν να εμφανίζονται από άλλα χωριά, για να έρθουν να παρακολουθήσουν το συναρπαστικό τρακτέρ και τον δεξιοτέχνη οδηγό του. Καταρχάς, ο πατέρας του ήταν ενάντια στη ιδέα του Γκάτζι. Τα τρακτέρ δεν είναι φθηνά στην Ινδία και αυτοί δεν ήταν πλούσιοι. «Ο πατέρας μου είχε αντιταχθεί στο πάθος μου, γιατί φοβόταν ότι είναι επικίνδυνο και ότι τα ακροβατικά μπορεί να έβλαπταν το τρακτέρ.» Αλλά η φήμη του Γκάτζι εξαπλώθηκε και οι διοργανωτές συνέχισαν να τον προσκαλούν για να εκτελεί τις ακροβατικές επιδείξεις του στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις τους.

Οι άνθρωποι πλήρωσαν μέχρι και 200 ευρώ, για να τον παρακολουθήσουν να κάνει τα κόλπα του με αυτόν τον βαρύ αγροτικό εξοπλισμό. Όταν άρχισαν να έρχονται τα χρήματα, ο πατέρας του συνέχισε τις διαμαρτυρίες του σιωπηλά.  «Είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να αποδείξω τις ικανότητες μου και να τον κάνω υπερήφανο για μένα». Ο Γκάτζι εκτελεί τα ακροβατικά του εδώ και τρία χρόνια. Ενώ το όνειρό του για μια μοτοσυκλέτα μπορεί να έχει υποχωρήσει, ένας νέος στόχος είναι να κρατήσει την φήμη του «ακροβάτη τρακτέρ» αθάνατη. «Ο στόχος μου είναι να προσθέσω το όνομά μου στο βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες. Θέλω να δείξω στον κόσμο τι μπορώ να κάνω με το μηχάνημα μου». Με αυτό το είδος φιλοδοξίας και την προσπάθεια να πετύχει, δεν θα περάσει πολύς καιρός πριν ο Γκάτζι επιτύχει την αποστολή του για αθάνατη φήμη ως ο πρώτος ακροβάτης τρακτέρ. Ειδικά με το ιδιαίτερο ταλέντο που χειρίζεται τον αγροτικό εξοπλισμό.

About The Author

Δείτε Επίσης